Troy Deeney avgjorde med sitt första spelmål sen april

Foto: DAVID KLEIN / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Watfords lagkapten Troy Deeney hade inte gjort ett spelmål sedan april.

När han väl gjorde det räckte det till tre poäng i dagens match mot Everton.

– Statistik får andra hålla på med, det viktigaste är att göra bra insatser för laget, säger han efter matchen.

Everton har det motigt på bortaplan i Premier League. Laget har bara en seger på sina 25 senaste bortamatcher i ligan. I kvällens match mot Watford på Vicarage Road förlorade laget sin tolfte bortamatch den här säsongen.

Efter en händelsefattig första halvlek var Watford det bättre laget i andra. Laget skapade klara chanser genom Stefano Okaka, Kiko Femenía och Troy Deeney.

Och det var lagkaptenen Deeney som avgjorde i matchens 79:e minut. Okaka vann bollen på mittplan, spelade till Kiko Femenía, fick tillbaka bollen till höger i straffområdet och spelade snett inåt bakåt till Deeney som stänkte upp bollen i mål. Otagbart för Jordan Pickford i Evertonmålet.

”Bryr mig verkligen inte”

Målet var Deeneys femte mål för säsongen och hans första spelmål på 27 matcher. Senast han gjorde ett mål som inte tillkom på en fast situation var i april förra året.

– Jag bryr mig verkligen inte om det. Statistik får andra hålla på med, det viktigaste är att göra bra insatser för laget. Om jag inte gör ett enda mål på hela säsongen men ändå bidrar till laget har jag gjort mitt jobb. Det var ett fint avslut och jag är glad att göra mål. Jag var inte så glad när Kiko inte passade mig i läget innan, men den där skulle bara in, säger han i en tv-intervju efter matchen.

Efter Watfords seger klättrar tränare Javi Gracias lag till tionde plats i Premier League, en poäng efter Everton på nionde.

ARTIKELN HANDLAR OM