Mario Gomez kritiseras – av egna presidenten

FOTBOLL

”Vi hade vunnit Champions League”

Foto: Mario Gomez och Uli Hoeness.

Säsongen 2010/11 var Mario Gomez, 27, Bundesligas bäste målskytt med sina 28 fullträffar. I fjol gjorde han 26 ligamål och slutade tvåa i skytteligan bakom Klaas-Jan Huntelaar.

Trots två starka säsonger kritiseras han nu av klubbens president.

– Han är bra, inte väldigt bra, säger Uli Hoeness.

Bayern München är mitt uppe i förberedelserna inför den nya säsongen och i går vann den tyska storklubben en jippobetonad match med 15-0.

Anfallsstjärnan Mario Gomez, 27, gjorde fem av målen och blev därmed lagets bäste målskytt. Precis som han har varit de två senaste säsongerna i Bayern München.

Men FC Bayerns president Uli Hoeness tycker inte att Mario Gomez är bra nog.

– Han kan fortfarande bli bättre. Vi kan inte packa in spelarna i bomull hela tiden. Om man alltid klappar en spelare på axeln så blir de aldrig bättre, säger han enligt Kicker.

Det är dock bara lagets bäste målskytt som får kritik, och han får till och med bära skulden för den missade Champions League-titeln.

– Han är bra, inte väldigt bra. Om han hade varit väldigt bra så hade vi varit Champions League-mästare nu, säger Uli Hoeneß.

”En helt annan bredd”

Mario Gomez är en kille som kan hantera kritik och kanske är det här klubbpresidentens sätt att få extra fart på anfallsstjärnan. Konkurrensen har åtminstone hårdnat för 27-åringen som nu måste slåss med Mario Mandzukic och Claudio Pizarro om en plats i startelvan.

Uli Hoeness ser det som en nödvändighet att ha alternativ till Mario Gomez – och han är mycket nöjd med den nya truppen.

– Jag är säker på att vi är väl förberedda inför den nya säsongen. Redan nu kan jag helt säkert säga, utan att lägga någon större värdering i det, att vi har en helt annan bredd i truppen, säger han.

Bayern München spelar sin första Bundesliga-match mot nykomlingarna Greuther Fürth den 25 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM