– Vi har tappat på Barcelona

Foto: Mike Phelan.
FOTBOLL

Utslagna redan i Champions League-gruppspelet i fjol.

Nu erkänner Manchester United att de har tappat på Barcelona.

– Det är skillnad på lagen. Det kommer att ta lite tid, men vi kan slå dem igen. Vi är inte så långt bakom, säger assisterande tränaren Mike Phelan.

Manchester United hade ingen strålande säsong i fjol. Ut redan i gruppspelet av Champions League, förlust i åttondelsfinalen i Europa League, och sen försvann ligatiteln i säsongens sista minut.

– Vi har haft stora framgångar i Europa, med tre finaler och en semifinal. Jag tror att vi slappnade av lite i fjol, och det blev vi snabbt straffade för. Det får inte hända igen. Men jag tycker att vi har ett bättre lag nu, säger Nemanja Vidic.

Uniteds assisterande tränare Mike Phelan erkänner att de ligger en bit efter Barcelona.

– Så är det. Men inte bara vi. Alla lag ligger efter. De har genom åren byggt upp ett exceptionellt lag med en bra mix av unga och erfarna spelare. Utmaningen för oss är slå dem, och det tror jag att vi kan göra. Det kommer att ta lite tid, men vi är inte så långt bakom. Barcelona är laget att slå.

”Vi vill givetvis slå dem”

Precis som för Barcelona återstår det två matcher innan säsongspremiären för United. Rooney har bara två veckors försäsong i kroppen, och lär därför spela från start i kväll.

– Jag har spelat bra tycker jag. Jag är inte den ende som behöver matcher för att nå matchfitness, men jag har tränat hårt i två veckor nu och ser fram emot fler matcher. Barcelona? Vi vill givetvis slå dem.

ARTIKELN HANDLAR OM