Zlatan Ibrahimovic

Milan kräver att Ibra sänker lönen rejält

Av: 

Jennifer Wegerup

FOTBOLL

Klubben ”tvingar” bort
Zlatan med lönekravet

ROM. En halvering av lönen.

Det uppges Milan ha krävt av Zlatan.

Därför är nu risken att han lämnar Milan stor.

Enligt italienska nyhetsbyrån Ansa åkte agenten Mino Raiola till Paris vid lunchtid på torsdagen för att förhandla om svenskens kontrakt.

Enligt uppgifter till Sportbladet från Milano nu i dag är Milan desperat angeläget om att få bort den tunga utgiftspost som Zlatans lön på 12 miljoner euro netto om året utgör. Man uppskattar honom för hans spel och alla mål men i nuläget är hans lön ett stort problem.

Därför uppges man under samtal med agenten Mino Raiola i går ha sagt att man från och med kommande säsong bara tillåter som högsta lön sex miljoner euro om året.

Kräver att Zlatan förlänger till 2016

Milans ledning ska ha sagt till Raiola att Zlatan måste gå med på att halvera sin lön och då också förlänga sitt kontrakt så att han blir kvar med den lönen i fyra år till, till 2016.

Raiola uppges ha blivit upprörd.

Även Thiago Silva och dennes agent tycker att maxlönen sex miljoner euro om året är för lite, då PSG uppges i juni ha erbjudit brassen upp till 9 miljoner euro om året.

– Zlatan har visserligen inskrivet i sitt kontrakt att hans lön till och med 2014 är 12 miljoner euro netto om året men Milan är berett att sätta hårt mot hårt, uppger en kontakt i Milano.

”Ibra” skulle inte vara intresserad av en sådan lönesänkning och PSG:s chanser ökar därför att få honom och Thiago Silva.

Raiola på väg till Paris

Milan har dock inte bekräftat att uppgifterna stämmer.

Alla väntar nu på nyheter från Raiolas och Zlatans samtal och Milans huvudkontor på Via Turati i Milano är hårdbevakat av tv, radio och tidningar.

Enligt italienska sky.it ska Ibrahimovic ha accepterat en flytt till PSG, förutsatt att parterna kommer överens om lönen. Agenten Mino Raiola har rest till Paris för att träffa representanter för den franska klubben.

Paris Saint-Germains sportchef Leonardo bekräftar att förhandlingar pågår, enligt italienska Gazzetta dello Sports nätsida.

– Ja, vi förhandlar och vi träffades i går i Sverige. Just nu är det mesta möjligt, säger Leonardo som också bekräftar att han ska träffa Mino Raiola inom kort.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

TV: Se Zlatan göra bort sina blivande (?) lagkamrater - från Milan mot PSG i vintras

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic