Elfsborg tvingas sälja julkalendrar

avPatrik Brenning

Elm: Få andra arbetsplatser som skulle acceptera något liknande

Foto: BILDBYRÅN, SCANPIX. OBS! MONTAGE
David Elm och Anders Svensson ska sälja julkalendrar.

Elfsborgs spelare fick en oväntad julklapp av klubben.

De allsvenska stjärnorna tvingas sälja julkalendrar – som dras från lönen om de misslyckas.

– Ibland blir man bara jävligt trött, skriver David Elm på sin blogg.

Elfsborgs julkalender 2011.

Det låter som ett skämt men är allvar i Elfsborg. David Elm skriver på sin blogg hur spelarna överraskades under tisdagens träning med två stora bruna lådor.

– Förväntningarna i omklädningsrummet eskalerade till oanade höjder. Vad kunde det vara? IFE–jackorna vi väntat på så länge? Julklappar? Eller kanske en julbonus i form av sedelbuntar? Svaret. Julkalendrar. Kul. Jippi, skriver Elm.

”Jävligt konstigt”

Än mer förvånad blev sedan Elm när klubben förklarade upplägget. Sälj er del av kalendrarna – annars dras kostnaden från lönen.

– Smart. Men jävligt konstigt. Jag tror att det är mycket få andra arbetsplatser som skulle acceptera något liknande. Föreställ er följande scenario; chefen kommer in och meddelar att han har köpt in ett parti kalendrar som de anställda ska sälja, men för enkelhetens skull har han redan dragit kostnaden på de anställdas löner, så för att få ihop hela lönen den månaden måste de sälja alla kalendrarna. Det låter inte ens bra när man skriver det. Ibland blir man bara jävligt trött, skriver Elm.

AIK-spelaren chockad

Beskedet har också nått de allsvenska rivalerna där AIK:s Nicklas Maripuu roas.

– Elfsborgs spelare säljer julkalendrar?? Måste vara ett skämt? Vi vägrade sälja bingolotter i AIK P14. Och då snackar jag innebandy, skriver Maripuu på Twitter.

Elm är också allt annat än nöjd.

– Hörde förresten att vi skulle sälja Bingolotter och Majblommor nästa år. Kan det stämma, frågar sig 28-åringen sarkastiskt.

Elfsborgs informationsansvarig Göran Lohne bekräftar för Sportbladet att spelarna ska sälja julkalendrar.

– Det har vi alltid gjort i Elfsborg och de, som alla andra anställda, får sälja julkalendrar. Jag får betala mina tio också. Vi är en idrottsförening, inget aktiebolag, säger Lohne.

ARTIKELN HANDLAR OM