Spökmål när Chelsea gick till FA-cupfinal

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Domaren dömde mål trots att bollen inte var inne

1 av 7

Chelsea är klart för final i FA-cupen efter seger mot Tottenham med 5-1. Men den stora snackisen kommer bli Chelseas 2-0-mål som aldrig skulle godkänts då bollen inte ens var nära att vara över mållinjen.

– Domaren kan omöjligt se någonting därifrån, säger Viasats expert Bosse Petersson.

Händelsen inträffade i början av den andra halvleken när Chelsea var i ledningen med 1-0. I en tilltrasslad situation framför mål dömer plötsligt domaren Martin Atkinson mål efter att ha tittat ut mot sin assisterande domare.

”Det är skit”

Hur huvuddomaren eller den assisterande domaren kunnat se att bollen var över mållinjen är en stor gåta. På reprisbilderna syns hur Juan Matas skott studsar mot Tottenhams målvakt Carlo Cudicini som ligger ned på mållinjen tillsammans med Chelseas John Terry. Men det är Benoit Assou-Ekotto som ligger inne i målet som med utsträckta ben får undan bollen. Tottenham-spelarna protesterade vilt när domaren dömde mål.

Till och med Terry erkände att bollen aldrig var inne.

– Ärligt talat tror jag inte bollen var över linjen, men linjedomaren tyckte det och det var inget vi kunde göra åt det, säger Terry till Reuters.

”Världsklass i kubik”

Domarmissen kom att överskugga det eleganta drömmål som Didier Drogba gjorde till 1-0. Drogba tog emot bollen med ryggen mot mål och med William Gallas tätt i ryggen. Drogba vände bort sin försvarare snyggt och fick på ett stenhårt skott med vänstern som satt vid närmsta stolpen.

– Det där är världsklass i kubik. Ett fantastiskt fotbollsmål, säger Bosse Petersson i Viasat.

Matchen var chansrik och Tottenhams Rafael van der Vaart hade två fina lägen i den första halvleken. Först nickade han från nära håll, men då räddade John Terry på mållinjen. Sedan slog han ett inlägg mot Emanuel Adebayor som gick förbi anfallaren och studsade i stolpen.

Möter Liverpool i final

I den andra halvleken reducerade Gareth Bale för Tottenham då han tog hand om en retur sedan Adebayor i friläge blivit fälld av målvakten Peter Cech.

Men Tottenham orkade inte skapa några farliga kvitteringschanser utan Chelsea kunde i stället rinna ifrån till 5-1. Frank Lampards 4-1-mål var en fantastisk frispark som gick i en lurig bana in i mål.

Chelsea får i FA-cupfinalen på Wembley den 5 maj möta Liverpool.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN