El Kabir dumpas – kan hamna i Mjällby

Foto: Scanpix.
Moestafa El Kabir
FOTBOLL

Moestafa El Kabir ser ut att ha gjort sitt i Cagliari.

Efter en domarattack vill klubben dumpa honom.

Nu kan han återvända till Mjällby.

– Det är ju en fantastisk spelare som skulle vara en rejäl förstärkning för Mjällby, säger klubbdirektören Jörgen Martinsson till eurosport.se.   

I somras lämnade Moestafa El Kabir Mjällby för Cagliari. Det handlade om ett lån i en säsong med en köpoption som går ut till sommaren.

Nu kommer uppgifter om att Cagliari inte vill köpa loss El Kabir efter en incident i klubbens Primavera–lag.

Han blev utvisad i en match mot Torino och gick då till attack mot domaren. Han förolämpade rättsskiparen och har straffats med fem matchers avstängning av det italienska förbundet.

”Musse” vår spelare

Enligt uppgifter i italiensk media kommer El Kabir nu få lämna Cagliari, som skriver på sin hemsida att 23–åringens uppförande har skadat klubbens image.

Det här gör att Mjällby kan få en förstärkning i anfallet i sommar.

– Vad som gäller är att Cagliari har till den 31 maj på sig att utnyttja sin köpoption. Gör man inte det så blir "Musse" vår spelare och då finns det ett antal olika scenarier som är möjliga. Antingen så spelar han med Mjällby eller så vill han gå vidare och då får vi försöka hitta en sådan lösning, säger Mjällbys klubbdirektör Jörgen Martinsson till eurosport.se.

”En fantastisk spelare”

Det är dock för tidigt att spekulera hur det ska bli, enligt Martinsson.

– Om det blir så att han blir vår spelare igen får vi ta ett resonemang om det med "Musse" och se vad han vill. Det är det viktigaste. Men det är ju en fantastisk spelare som skulle vara en rejäl förstärkning för Mjällby såklart, säger klubbdirektören.

Mjällby planerar att prata med Cagliari nästa vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM