Zidane: ”Mitt jobb står på spel mot PSG”

avSimon Sjöstrand

Fiasko för Real Madrid i spanska cupen.

Efteråt fick Zinedine Zidane frågan om hans jobb står på spel i Champions League-mötena med PSG.

– Helt klart, jag är ansvarig för det här, säger tränaren enligt Marca.

Real Madrid har haft roligare säsonger.

Storklubben ligger 19 poäng efter Barcelona i ligan och på onsdagen blev laget utslaget ur spanska cupen efter 1–2 hemma mot Leganes.

– Jag är väldigt besviken och tar på mig skulden, säger Real-tränaren Zinedine Zidane, som lämnade Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos och Marcelo utanför truppen, enligt Marca.

”Gjorde många fel”

Han fortsätter:

– Jag ångrar inte att jag lämnade dem utanför, vissa behövde vila. Men det var en tung smäll i dag, och jag är ansvarig. Det är jag som tar ut laget och jag inser att jag hade fel om många saker. Jag är arg på mig själv, inte på mina spelare. De försökte, sprang... kanske spelade de dåligt och har en del i skulden, men det är jag som har det yttersta ansvaret.

Real får nu sikta in sig på Champions League.

Där väntar PSG i åttondelsfinalen och Zidane erkänner att hans jobb står på spel i dubbelmötet med den franska storklubben.

– Det är helt klart. Jag är ansvarig för det här, så det är jag som måste hitta lösningar. Jag måste ta mig an situationen. Jag kommer fortsätta kämpa och jobba för att förbättra laget. Inget annat, säger fransmannen.

Foto: Hassan Ammar / TT / NTB Scanpix

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM