Norrköpingsspelare slagen i ansiktet

Men Jordan Larsson fick sista ordet på straff

FOTBOLL

De skämde ut sig mot Dalkurd förra veckan.

Nu är Shamrock Rovers inblandade i en ny uppmärksammad händelse mot ett svenskt lag.

Efter en kvart fick Gary Shaw rött kort efter en ful armbåge i huvudet mot IFK Norrköpings Eric Smith.

– De spelar fysiskt, det är vad jag kan säga, säger Jens Gustafsson till Sportbladet.

Redan förra veckan var Shamrock Rovers inblandade i skandalscener efter ett jättebråk mellan ett tio-tal spelare under träningsmatchen mot Dalkurd. Efter halvtimmen spelad hamnade Kebba Ceesay i en löpduell mot Dan Carr som drog honom rejält i håret vilket föranledde till bråket.

Även matchen mellan Norrköping och Shamrock Rovers bjöd på en omtalad situation.

Redan efter 10 minuter stod Norrköping för en omställning där David Moberg Karlsson kunde plocka ner en långboll för att sen, lugnt och behärskat hitta en fristående Kalle Holmberg som sedan enkelt kunde lägga bollen i öppet mål.

Slag i ansiktet

Men matchens snackis kom att återigen handla om Shamrock Rovers vårdslösa spelstil. Efter 16 spelade minuter fick mittfältaren, Gary Shaw lämna plan efter att till synes helt oprovocerat, slagit Norrköpings Eric Smith i bakhuvudet.

– Det där är inte vackert. Det är bara att lämna, säger C More-kommentatorn Daniel Kristiansson.

Trots det röda kortet och ett stort spelövertag från Norrköping lyckades ett sargat Rovers kvittera. I den 63 minuten stod Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson felplacerad vilket Rovers, Sead Boyd kunde utnyttja genom en fin volleyträff utanför straffområdet.

Matchen slutade med straffsparksläggning där Norrköping tog sig vidare efter en superstraff från Jordan Larsson. David Mitov Nilsson tog även han revansch efter ett bra målvaktsagerande mellan stolparna.

”Svårspelad match

Norrköpings tränare Jens Gustafsson är inte helt nöjd med lagets prestation men är överlag positivt inställd till sina spelares insatser under Algarve Cup.

– Jag tycker att vi höll i 45 minuter. Därefter blir det svårspelat när ett lag krigar och kämpar på som de gör med en man färre på plan. Dagens match ger jag inte mycket för men jag är nöjd med vad spelarna presterat i resterande matcher detta träningsläger säger Jens Gustafsson till Sportbladet.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM