Vansinniga slutminuter i heta toppmötet

FOTBOLL

Toppmötet mellan Liverpool och Tottenham hade allt.

Vackra mål, två tveksamma straffar och en rasande Jürgen Klopp.

– Det är svårt att acceptera, säger Liverpool-tränaren efter 2–2-matchen.

Det var upplagt för ett sprakande möte på Anfield när klubben från London kom på besök – som genom historien har haft det tungt på bortaplan mot Liverpool.

Och matchen mellan topplagen levde upp till alla förväntningar.

Efter endast två minuter tog det Jürgen Klopp-ledda laget ledningen.

Efter en tilltrasslad situation i Tottenhams backlinje spelade engelsmannen Eric Dier tillbaka bollen mot sin egen målvakt – en passning som resulterade i ett Mohamed Salah-friläge efter två minuter.

Salah kunde sedan placera in bollen bakom en chanslös Hugo Lloris i Londonklubbens mål.

Allt hände i slutminuterna

Victor Wanyama, 26, tryckte in en kvittering efter ett stenhårt skott i den 78:e minuten – och efter det tog matchen fart på riktigt.

Några minuter senare stod Harry Kane i en misstänkt offsideposition när en passning touchade en Liverpoolspelare – som gjorde honom helt ren med Karius. Anfallaren rundade målvakten, men föll till marken efter att han kände kontakt.

Efter en kort överläggning med sin assistent valde domaren Jon Moss att döma straff.

”Bland det mest osannolika jag sett”

Men Kane bommade straffen och i den 91:a minuten kunde i stället Liverpool ta ledningen. Mohamed Salah fick bollen i straffområdet, fintade bort en hel backlinje innan han kyligt lyfte bollen över Hugo Lloris. 2–1-målet betydde Salahs 21:a ligamål och delad skytteligaledning med Harry Kane – men det höll inte särskilt länge.

I den 96:e minuten föll argentinaren Erik Lamela i en duell med rekorddyre Virgil van Dijk i straffområdet. Huvuddomaren valde att inte blåsa, men linjedomaren vinkade med flaggan och Kane fick skjuta sin andra straff på tio minuter.

Den här gången gjorde han inget misstag – och matchen slutade 2–2.

Anfallarens sena avgörande var även hans 100:e mål i Premier League.

– Det här är bland det mest osannolika jag sett. En av de absolut mest osannolika upplösningar i Premier League. Det hände så mycket, i alla riktningar. Det går inte att sortera upp det, säger Erik Niva i Viasat.

Klopp rasande

En som inte tog lätt på straffbeslutet var Jürgen Klopp. Direkt efter att Kane dragit bollen i nät stod tysken vid sidlinjen och applåderade sarkastiskt mot fjärdedomaren. Han var, efter matchen, även snabb in på planen för att säga några väl valda ord till domaren.

– Jag förstår inte något av besluten. Den första straffen är offside. Den andra, jag vet vad folk kommer säga, att det var en liten touch. Men Lamela vill ha den situationen och det är därför han hoppar in i den. Han nuddar honom lite, men att den assisterande domaren vill bestämma det långt i från, med massa spelare emellan..., säger Klopp till Viasat, och fortsätter:

– Det är otroligt svårt att acceptera.

Tottenhams tränare, Mauricio Pochettino, tyckte dock annorlunda.

– Det är solklart att van Dijk sparkar Lamela. Det var ett fantastiskt beslut, den assisterande domaren var fokuserad. Jag gratulerar dem! säger han.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM