Buffons stenhårda sågning – när drömmen krossades

avJens Persson

Kvartsfinalen mellan Real Madrid och Juventus var på väg mot förlängning när domaren blåste för straff.

Ronalde sköt Real till semin och efteråt var Juvemålvakten Gianluigi Buffon rasande.

– Han borde sitta på läktaren och äta chips, säger han om domaren Michael Oliver.

Juventus var på väg att göra det omöjliga. Två mål i första halvlek av Mario Mandzukic följdes upp av Blaise Matuidis 3–0-mål i andra halvlek. Då hade Juventus hämtat upp 0–3-underläget från den första matchen och var på väg mot förlängning.

Men på övertid blåste den engelske domaren Michael Oliver straff efter att hemmalagets Lucas Vázquez gått i backen i närkamp med Mehdi Benatia.

I tumultet som uppstod efter domslutet visades Juventusmålvakten Gianluigi Buffon ut och efteråt var 40-åringen stenhård i sin kritik mot domaren.

– Det är uppenbart att du inte har något hjärta, utan snarare en soptunna i bröstet. Om du inte har karaktär att vara på en sådan här plan och arena, så borde du sitta på läktaren med din fru och dina barn och dricka sprite och äta chips, sa han till italienska Mediaset efter matchen.

Inhopparen Wojciech Szczesny var chanslös på Ronaldos straff.

– Vi gav allt, men en människa kan inte krossa drömmar så här i slutet av en extraordinär upphämtning på en tveksam situation, säger Buffon.

Real Madrid är klart för semifinal i Champions League tillsammans med Liverpool, Roma och Bayern München. Lottningen sker på fredag klockan 13.