”Blev totalt nio eller tio operationer”

1 av 8 | Foto: Cmore
Varning för otäcka bilder i bildspelet
FOTBOLL

För en dryg månad sedan bröt Jesper Nyholm benet.

Nu berättar AIK-mittbacken för första gången om skräckskadan.

– Nio eller tio operationer tror jag det blev totalt, säger han till Expressen.

Det var i kvartsfinalen i svenska cupen för en dryg månad sedan som AIK-mittbacken Jesper Nyholm, 24, bröt benet efter en duell med Michael Omoh.

Därefter kom nästa smäll.

Nyholm drabbades av en infektion efter operationen och tvingades till en ännu längre sjukhusvistelse.

– Jesper har råkat ut för ett allvarligt underbensbrott. Frakturen har drabbat både underbenet och skenbenet. Dessutom har bendelar skadat huden och blottat frakturen. En så kallad öppen fraktur. En känd risk till en sådan fraktur är en infektion. Trots alla ansträngningar och intensiv profylaktisk behandling har Jesper fått den fruktade komplikationen. Nu koncentrerar sig läkarna på behandling av den uppkomna situationen. Det innebär en förlängd sjukhusvistelse och längre tids rehabilitering, sa AIK-läkaren Karol Zyto då.

”Ibland är det känslosamt”

Och nu berättar mittbacken själv om den tuffa tiden.

Bland annat att det krävdes totalt mellan nio och tio operationer för att få ordning på den allvarliga skadan.

– Ibland är det känslosamt. Ibland är det jobbigt att veta att man inte kan röra foten som man vill, eller kunna stå upp som man vill, eller springa. Jag tänker på det nästan varje dag. Det ska inte behöva hända någon. Det är tungt mentalt. Det var väl första gången i helgen som det blev jobbigt när jag verkligen insåg att min fot inte är med. Nu ligger jag på ett rehabiliteringscenter, säger Nyholm till Expressen.

24-åringen beskriver den långa sjukhusvistelsen som tuff.

– Första veckan när jag var där tänkte jag att det var lugnt, att jag skulle klara det lätt. Sedan kom infektionen, då blev det tufft under den andra veckan. Den tredje veckan ville jag bara därifrån. Det var ruggigt tufft. Men sjukhuset har hjälpt mig extremt mycket. Det är nästan så att jag har tårar, man blir väldigt känslosam.

”Vill gå på derbyt”

Mittbacken är dock fast besluten att ta sig tillbaka.

Han berättar att stödet från AIK-supportrarna värmer och att han blivit mycket piggare sedan läkarna sydde ihop såret för tre dagar sedan.

– Ibland kanske jag tränar för hårt på rehabiliteringscentret. De säger att man inte ska pressa sig, men jag tar i ganska mycket. Jag pressar mig hårt för att komma tillbaka.

– Jag hoppas att jag kan vara så pass frisk att jag kan gå på derbyt (mot Djurgården) på söndag. Det siktar jag på. Jag ska klara av att kunna sitta ner i 90 minuter.

Experternas tips: så slutar Allsvenskan 2018 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM