Bästa tipsen till allsvenska manager

FOTBOLL

På söndag är det dags.

Dags att börja ta ut ditt drömlag i allsvenskan och utmana kompisarna.

Är du den bästa managern?

I påsk börjar allsvenskan. Det betyder också att det är premiär för Allsvenskan Manager på Sportbladet.

Här tipsar Sportbladets allsvenska reportrar Fredrik Jönsson, Michael Wagner och Petra Thorén om prisvärda spelare – och tar ut sina lag.

Fredrik Jönssons lag:

Fredrik Jönssons managerlag

Kommentar:

Jag ändrade min taktik. Min tanke från början var att luta mig mot starka spelare i starka lag. Ta ut tre-fyra spelare från tre-fyra lag. Jag har ju själv tippat AIK som SM-vinnare, men med tanke på hur det har sett ut inför premiären så vågar jag inte ta med någon mer än Tarik Elyounoussi - han är ju å andra sidan en briljant spelare. Ken Sema är en klasspelare och jag har stor tro på Hosam Aiesh, han är ju också väldigt billig med tanke på potentialen han besitter.

Offensivt föll även valet på Alexander Jakobsen som verkligen har växt i IFK Norrköping, han har potential att ta ytterligare steg den här säsongen. Jordan Larsson blir även spännande att följa 2018.

Från Malmö FF har jag tagit in Rasmus Bengtsson och Carlos Strandberg, två spelare med väldigt hög högstanivå. I övrigt finns Jacob Une Larsson från Djurgården, de har fått ordning på defensiven och han är även målfarlig.

Jag har valt spelare från BK Häcken och IFK Norrköping mycket på grund av att båda lagen inleder med fina spelscheman. Därmed tror jag att det kommer se så sjukt bra ut för mig efter fem omgångar, och då planerar jag att göra byten. Viktor Lundberg inledde sin sejour i Häcken med flera mål, och Abrahamsson är grym i kassen, plus att Lindgren är fin att ha med då Häcken har fått ordning på försvaret.

Michael Wagners lag:

Michael Wagners managerlag

Kommentar: Oj, oj, oj, här har vi en offensiv uppställning som inte går av för hackor (tyvärr fick jag snåla in lite på defensiven...) Det är bara att hopas att Elfsborgs nye tränare Jimmy Thelin förstår att han ska spela unge Ibrahim Dresevic som mittback annars lär mitt lag få poängavdrag. Nyckelroller för Friberg och Bachirou som städgubbar bakom überoffensiva fyran framåt. Dahlberg får att göra mellan stolparna.

Petra Thoréns lag:

Petra Thoréns managerlag

Kommentar: Jag lutar mig mot ett par "säkra" kort som Karlsson, Lewicki, Sema och Ghoddos. De får skörda poängen. Hoppas Pontus Dahlberg kan hålla ett par nollor och att Emil Salomonsson plus Stefan Ishizaki kan leverera en och annan assist.

Ska bli spännande att se hur Jordan Larsson hanterar utmaningarna i IFK Norrköping. Kalmar FF:s Hallberg verkar lyft sig från i fjol och vi hoppas på en Nanne-effekt i Kalmar FF. Köpet av Nixon dock helt ett nödköp - eller kalla det chansning. Risk dock för lite speltid. Hade varit intressant med fler unga talanger, men vi börjar med rutin.

TA UT DITT ALLSVENSKA LAG HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM