Göteborg smyger mot SM-guld

FOTBOLL

Almgren: ”Jag är väldigt spänd inför den här säsongen”

Foto: Johanna Almgren firar segern i svenska cupen förra året med lagkamraterna.

Tyresö och Malmö är favoriter till att vinna Damallsvenskan.

Men Kopparbergs/Göteborg vill ha ett ord med i leken.

– Vi är starkare än tidigare, säger Johanna Almgren.

Kopparbergs/Göteborg har hämtat sig efter att man fick respass ur Champions League för ett par veckor sedan. Nu siktar västkustlaget på att utmana huvudfavoriterna Tyresö och LdB FC Malmö om SM-guldet.

– Det känns som att vi är starkare och har ett mer varierat spel i år. Vi är inte så lättlästa som tidigare heller, säger landslagsmittfältaren Johanna Almgren.

Att det finns kvalitet i Kopparbergs/Göteborg råder det ingen tvekan om. Det är bara en dryg vecka sedan laget visade prov på sin kapacitet när man besegrade man Tyresö och vann Supercupen. Problemet har inte varit kvaliteten, utan jämnheten.

– Vi har alltid spelat bra mot topplagen, men när vi har mött lag som vi normalt ska slå så har vi fallerat, säger Almgren.

Den här säsongen ska det bli ändring. Ojämna Kopparbergs/Göteborg ska bli jämna.

– Utmaningen blir att få en jämnhet som vi har saknat tidigare år, men jag tror och hoppas att vi har vad som krävs för att bli det.

”Är väldigt spänd”

Förutom jämnheten ligger en av nycklarna för att lyckas i att laget sprider målskyttet på fler spelare än förra säsongen då Christen Press, numera i Tyresö, svarade för 17 fullträffar. En av de som ska axla Press mantel är nyförvärvet Jodie Taylor.

– Hon är lika snabb som Press, åtminstone nästan och hon ser ut som Christen bakifrån, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.

Men engelskan bidrar med mer än sin speed och genom att likna spelaren som hon ersatt.

– Det är en hårt arbetande spelare och sådana är det inte så många av, säger Johanna Almgren.

Har ni varit ett slött lag?

– Nej, kanske lite. Som offensiv spelare är det klart att man inte tycker att det är lika roligt att springa bakåt, men jag och de andra gör det för laget alla dagar i veckan.

Det jobbet och en Johanna Almgren i aldrig tidigare skådad form ska göra Kopparbergs/Göteborg till en riktig utmanare till Tyresö och Malmö.

– Jag hoppas det. Jag är väldigt spänd inför den här säsongen där jag tror att laget och jag bli ännu bättre.

Anders Nilsson