”Det blir utsålt”

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Fullsatt när AIK premiärspelar på Friends Arena

Foto: SCANPIX, MAGNUS LIAM KARLSSON

4 000 biljetter till har sålts sedan i går kväll.

Nu räknar AIK med att alla plåtar går åt till morgondagens hemmapremiär mot Syrianska.

– Det blir utsålt, säger vd:n Thomas Edselius.

I går kväll hade 42 000 personer köpt biljetter till söndagsmatchen mellan AIK och Syrianska. Därmed var det i praktiken klart att första allsvenska matchen på Friends arena skulle bli tidernas mest besökta allsvenska hemmapremiär.

I dag berättade Sportbladet att AIK kommer att tjäna över tio miljoner kronor på matchen.

– Det är helt sanslöst, sa vd:n Thomas Edselius.

Men i så fall har det just blivit sanslösare. Nu på eftermiddagen har siffran stigit över 46 000, säger Edselius, vilket får AIK att tro att alla biljetter kommer gå åt.

– Vi släppte upp en sektion och direkt gick 200 platser på en och en halv timme. Då kände vi att det sugs upp direkt. Nu tror vi på utsålt, säger Edselius.

”Går bort säkerhetszoner”

Det skulle innebära tusen Syrianskasupportrar och 48 000 AIK:are. Mer går inte in, vilket gör att invigningssiffran från Sverige-England från november på 49 967 kommer att stå sig.

– Klacken tar mer nu än då eftersom det är ståplats, men sedan går det bort lite säkerhetszoner för bortaklacken, så i runda slängar blir det mellan 48 000 och 49 000, säger Thomas Edselius.

Avspark för AIK–Syrianska är 15.00, men redan klockan ett kommer AIK-spelarna ha en sorts avskedsceremoni för Råsunda. De kommer lägga en krans på den förra arenan, sedan sätta sig i en buss och åka mot Friends. Klubben räknar med att tusentals fans ska tåga jämsides med bussen mot den nya hemmaarenan.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN