”Får fotbollsdosen genom mitt jobb”

FOTBOLL

Tio frågor till Emelie Ölander som är klar som ny fotbollskommentator på TV4

Foto: Trots att Emelie Ölander har lagt spelarkarriären på hyllan så saknar hon det inte så mycket. ”Inte så mycket som folk förväntar sig att man borde. Men det är nog också för att jag får min fotbollsdos genom jobbet. Det gör att saknaden blir lite mindre”, säger hon.
Foto: Emelie Ölander (t.h.) under sin tid i Kif Örebro.

1)

Du blev klar som kommentator för TV4 alldeles nyligen. Fotbollschefen Emir Osmanbegovic sa att du var den mest svårövertalade sen Henrik Larsson, varför?

– Jag vet inte om det är så att vi skåningar är lite dryga, haha. Men jag är allmänt svårövertalad till saker så jag får ge kredd till Emir som lyckades.

2)

Vad var det som fällde avgörandet tillslut?

– Utmaningen, att jag kommer få tag mig långt utanför min trygghetszon och att jag får bra uppbackning.

3)

Vad är det som gör dig så svåröver­talad då?

– Jag vet inte, jag försöker väl se kritiskt på det mesta och inte bara vara naiv och hoppa på allt. Sen jobbade jag på Radiosporten och det var svårt att lämna.

4)

Du går från expert till kommentator, vad blir den stora skillnaden tror du?

– Den stora skillnaden är att jag går från något där jag har erfarenhet till något där jag är novis. Det är ett helt annat yrke så jag får sätta på mig blåstället och jobba.

5)

Hur ska du öva, sitter du hemma framför tv:n och kommenterar nu?

– Nej men jag kommer åka upp till Stockholm och ha en form av träningsläger. Jag kommer sitta och kommentera off-tube och få feedback från bland annat Emir. Vi ska försöka hitta min egen stil.

6)

Saknar du att spela?

– Inte så mycket som folk förväntar sig att man borde. Men det är nog också för att jag får min fotbollsdos genom jobbet. Det gör att saknaden blir lite mindre.

7)

Vad är din styrka tror du?

– Det är svårt att säga som kommentator redan, men så här långt i det här yrket har jag fått höra, det är inte jag som tycker, att jag förklarar så att även de som inte är inbitna förstår mig.

8)

Vilken är dröm­matchen att kommentera?

– Ohh… VM-finalen, den hade jag gärna kommenterat.

9)

Jag läste din Wikipedia-sida och mitt bland all fotbollsfakta står det att du bjöd på GI-kaka i morgonpasset i P3…

– Hahaha, vem har skrivit det?! Jag vet inte varför det står där, men det var första gången jag var hos Morgonpasset som jag överraskade med en kladdkaka som var av GI-variant. Men jag förstår inte hur det platsar på den sidan.

10)

Men du gillar att laga mat och baka?

– Ja det kan jag backa upp, jag tycker det är kul.