– Det finns inget värre än att få en hårtork av Sir Alex

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Rooney avslöjar allt om managerns temperament

Foto: SCANPIX
Rooney avslöjar fler saker bakom kulisserna i United i sin nya biografi.

Sir Alex Ferguson är känd för sitt heta temperament.

Nu avslöjar Wayne Rooney allt om managerns hårtorkar i omklädningsrummet.

– Det finns inget värre än att få en hårtork från Sir Alex, skriver Manchester United-stjärnan i sin självbiografi.

Sir Alex Ferguson styr Manchester United med järnhand sedan 1986.

I sin nya självbiografi My Decade avslöjar Wayne Rooney allt om managerns heta temperament. 

– Det finns inget värre än att få en hårtork från Sir Alex. Det känns som att jag ställt mitt huvud framför en BaByliss Turbo Power 220. Det är hemskt, skriver Rooney. 

Stjärnan avslöjar också att managerns ilska har knäckt flera spelare.

– Det sporrar vissa killar, men det krossar andra. Jag har sett honom skrika på folk och när de har gått ut på planen har de hängt med huvudet. De har tappat det.

”Stirrar i golvet som skolbarn”

Det värsta utbrottet kom efter att United förlorat med 1-0 mot Celtic i Champions League-gruppspelet 2006. Louis Saha hade missat en straff i sista minuten och Ferguson var rasande.

– Det var den värsta hårtorken jag någonsin sett. Han är i ansiktet på Louis, skriver och gapar. Men Louis var inte den enda som fick sin del, skriver Rooney och fortsätter:

– Han visste att jag förhandlade om ett nytt kontrakt med klubben och han sparade lite till mig: "Spelare vill ha mer pengar från klubben och nya avtal – men du förtjänar ingenting efter den prestationen!".

Inte ens när United vann titeln säsongen 2006/2007 var Ferguson nöjd. United hade säkrat titeln med två matcher kvar, men förlorade sista matchen mot West Ham med 1-0. Spelarna skulle få ta emot pokalen på Old Trafford efter slutsignalen – men först fick de en rejäl utskällning av Ferugson.

– De flesta skulle ha firat omklädningsrummet och gjort sig redo för champagne och foton. Inte vi. Vi stirrar i golvet som skolbarn, medan managern ger oss en hårtork.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM