Mejla

Johanna Frändén

Frändén: Ibrahimovics ryktessommar har bara börjat

...den lär bara bli hetare och hetare

ANNECY. PSG inkasserade tre röda kort och ett gruppslagsmål efter slutsignal innan de lämnade Annecy – bara andetag från det glittrande ligaguldet.

De goda nyheterna är att klubbens långa ligasäsong strax är över.

De lite sämre är att Zlatan Ibrahimovics ryktessommar bara har börjat.

Ett stundom tappert och stundom oinspirerat Paris Saint-Germain åkte på bortamatch hos en av Ligue 1:s minsta klubbar och kom hem med vad de behövde, men inte mycket mer.

Med Marco Verratti, David Beckham och möjligen också Salvatore Sirigu avstängda nästa helg mot Valenciennes kan PSG komma att få slita ännu lite till för att säkra den efterlängtade ligatiteln.

Zlatan Ibrahimovic genomförde matchen med en skada i låret och hans insats ska förstås ses i det ljuset. Zlatan sa själv efter matchen att han bestämt sig för att ”spela enkelt” eftersom de ”var oroliga innan matchen” och när Paris Saint-Germain packar ihop för säsongen och tar sommarlov ska vi komma ihåg att lagets obestridligt största stjärna inte lät en lårskada ge honom ledigt från säsongens kanske mest oglamorösa match.

Med det sagt: Om Zlatan Ibrahimovic ­bestämmer sig för att lämna Frankrike i sommar kan vi slå fast att matcher som den i går spelat in i beslutet.

Tröttkörda superstars

De 14 621 personer som tagit sig in på Parc des sports i Annecy, en hemtrevlig allidrottsarena för hela familjen som mest känns lämpad för kommun­mästerskapen i friidrott för 14–17-åringar, fick se en någorlunda jämn match mellan två lag som befinner sig i olika fotbollsgalaxer.

I går behövde båda poäng, PSG för att stänga igen titel­jakten så snart som möjligt, Evian för hålla sig kvar i första­divisionen, och efter de förutsättningarna – och en massa andra – blev matchen vad den blev.

Paris Saint-Germain är en tröttkörd samling superstars som fört sin klubb en handfull steg framåt den här säsongen.

Som mest har man drömt när man stångats mot motstånd som Valencia och Barcelona och som hårdast har man slagit i marken mot alpgäng som lilla Evian.

PSG är en klubb med växtvärk, klubben har genomgått en imponerande metamorfos de senaste två säsongerna och är nu en flygfärdig fjäril. Men innan man tar nästa tur ut i världen måste man få vila.

– Vi bryr oss inte om de röda korten, we are the champions, glöm inte det, förkunnade Zlatan i går efter matchen.

Han var lite tidigt ute, men visst, PSG blir ”virtuella mästare” om de slår Valenciennes på hemmaplan nästa helg samtidigt som Marseille vinner sin match. Men eftersom målskillnad inte räknas som utslagsgivande förrän efter sista omgången kan titelfirandet mycket väl få flyttas till Lyon om två veckor i stället.

Svaret: svordom och snett leende

Zlatan Ibrahimovic har dragit ett betydande lass i det parisiska nybygget i år, han har blivit en galjonsfigur i hela Frankrike och han kommer att plocka hem en sjungande överlägsen skytteligaseger vad som än händer. Och sen då?

Zlatan var sitt mest tillmötesgående jag efter segern i går ända tills jag frågade honom om han ville hälsa något till de PSG-supportrar som är rädda för inte få behålla honom nästa säsong. Då gick Ibrahimovic därifrån med en liten svordom och ett snett leende.

Den enda slutsats vi kan dra av det är vad de flesta av oss redan visste; Zlatan Ibrahimovic har inte hundraprocentiga planer på att stanna i Paris i höst, då hade han tagit död på alla rykten i går.

PSG:s säsong är snart över. De kommer av allt att döma att kröna den med sin första titel på en halv evighet.

Zlatan Ibrahimovics transfersommar har just börjat. Min känsla är att den bara kommer att bli hetare och hetare.

avJohanna Frändén