Zlatan toksågas efter uttåget ur cupen

FOTBOLL

"Klagade på lagkamraterna men lyfte aldrig sitt eget spel"

1 av 11

Zlatan Ibrahimovic sköt i stolpen och missade sin straff i straffläggningen när Evian skrällartat slog ut storsatsande PSG.

Och det blir ingen trevlig läsning för den svenske stjärnan när han slår upp tidningarna till morgonkaffet.

Enligt både l'Equipe och Le Parisien var han sämst på plan.

"Svensken verkade inte bry sig", konstaterar Le Parisien.

Evian kämpar för överlevnad i franska Ligue 1. Med bara tre poäng ner till nedflyttningsplatserna tog man en paus från ligaspelet för att spela kvartsfinal mot överlägsna serieledaren PSG. Och vilken paus det blev. Bottenlaget kunde slå ut det franska huvudstadslaget efter straffläggning.

Det resultatet får de franska tidningarna att gå hårt åt superstjärnorna i PSG i allmänhet, och en svensk i synnerhet. Le Parisien ger Zlatan låga 2,5 i betyg i en skala upp till 10 och konstaterar att "Svensken verkade inte bry sig. Han tappade boll i dumma lägen. Deltog lite mer i spelet efter halvtid med exempelvis skottet i stolpen. Missade sin straff".

"Var katastrofal"

Även l'Equipe anser att Zlatan var sämst på plan och delar också ut ett lågt betyg, 3, med motiveringen:

"Ett skott på mål först i den 49:e minuten, ett andra skott i den 56:e som tog i stolpen. Det var allt. Han missade till och med sin straff. De två största stjärnorna i PSG (Ibrahimovic och Silva), som borde sätta takten och göra ett intryck i dessa matcher misslyckades".

Allra hårdast i sin kritik av svensken är Footmercato, som ger svensken en tvåa i betyg och delar ut flera kängor till anfallaren.

"Ibra hade en väldigt dålig kväll. Han var katastrofal i sitt passningsspel, ofta offside. Han gav intrycket av att han inte ville spela den här matchen. Han var irriterad och klagade på sina lagkamrater men lyfte aldrig sitt eget spel. Hans enda farlighet var ett skott i stolpen efter att ha varit välplacerad i straffområdet på ett inlägg. Det är alldeles för lite. Och dessutom missade han sin straff".

"Kunde inte störa"

Maxifoot är aningen lite mer generösa och ger Zlatan en fyra i betyg.

"Fick sällan bra bollar att jobba med och kunde inte störa Evians försvar. Hade dock ett skott i utsidan av Laquaits (Bertrand, målvakt Evian) stolpe men den förre Milan-spelaren fick också se sin straff räddad av Laquait".

Härnäst för PSG väntar ligamöte med Nice på söndag, hemma på Parc des Princes.

ARTIKELN HANDLAR OM