Debutanten skadad: ”Väldigt olyckligt”

FOTBOLL

Blomqvist bars ut på bår

MALMÖ/STOCKHOLM. 18-årige Alexander Blomqvist fick göra sin allsvenska debut för Malmö FF.

Sju minuter efter inhoppet skadade han sig allvarligt.

– I värsta fall kan han bli borta i sex månader, säger läkaren Pär Herbertsson.

Det finns ingen speciell rivalitet att tala om mellan Malmö och Kalmar. Ändå förvandlades Swedbank Stadion till ett slagfält.

Malmö vann matchen med 1-0, men segerns sötma lämnade en bitter eftersmak.

1994-födde Alexander Blomqvist bars ut på bår – och nu fruktar klubben för det värsta.

– Vi tror att det rör sig om ett främre korsband. I så fall är det sex månaders frånvaro som gäller, säger läkaren Pär Herbertsson till Sportbladet.

– Det positiva är att ingenting är ingenting är svullet och därför bör vi kunna genomföra en operation inom den närmsta veckan.

Båren framme

När Markus Halsti fick syna det gula kortet i den 56:e minuten var det matchens sjunde – och sista – varning, men de heta situationerna var långt ifrån över.

Ett par minuter senare blev Kalmars Romario utburen på bår efter en nickduell med MFF:s Erik Johansson. Brassen klarade sig dock utan allvarliga skador.

Kvarten senare var det dags igen, denna gång var det nyss nämnde Johanssons tur att råka illa ut. Han fick en vrickning och en smäll samtidigt på foten och kommer att missa nästa match mot AIK.

– Han ska röntgas i morgon. Han klagade på ont i skelettet, men jag tror det rör sig om ett uttöjt ledband, säger läkaren Pär Herbertsson som hoppas att han kan spela nästa hemmamatch mot Öster.

"Väldigt olyckligt"

När Johansson byttes ut fick Blomqvist göra sin allsvenska debut. Men sju minuter senare var det alltså hans tur att bäras ut på bår.

–Väldigt, väldigt olyckligt. Han har sett väldigt bra ut så det är mycket jobbigt det här, säger tränaren Rikard Norling.

Malmö vann matchen med 1-0. Stor hjälte blev målskytten Jiloan Hamad och reservkeepern Robin Olsen som höll nollan. Det var första gången i karriären som 23-åringen spelade inför hemmapubliken.

– Helt underbart, jag fick gåshud. Det här vill jag vara med om igen, säger målvakten som stod för en avgörande räddning på ett skott från Jonathan Ring.

ARTIKELN HANDLAR OM