Division 8-lag försökte värva Beckham

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:

Erbjöd honom nummer sju och en väska

1 av 8 | Foto: AFP

Det var många klubbar som slogs om David Beckham, 37.

Inte minst division 8-klubben Örn Kristiania.

”Vi välkomnar Beckham till vår klubb. Vi skulle uppskatta ett snabbt svar eftersom fönstret snart stänger”, skrev klubben i ett brev till mittfältaren.

När Beckham presenterades på en presskonferens med Paris Saint-Germain på torsdagseftermiddagen berättade engelsmannen att han fått mängder av bud i vinter.

En av förfrågningarna kom från ett minst sagt oväntat håll.

Division 8-klubben Örn Kristiania, som är baserad i Oslo, skickade ett brev till Beckham och erbjöd honom nummer sju, en väska och manschettknappar. Han skulle dock tvingas att betala medlemsavgiften på 2 500 norska kronor.

Försökte sälja in klubbandan

”Vi vill visa vårt intresse för David Beckham och vi ser honom som ett väldigt värdefullt tillskott för alla klubbar i världen, även vår klubb i norska division 8”, skrev klubben bland annat i brevet.

Örn Kristiania poängterade att de inte har några ekonomiska muskler för att mäta sig med andra klubbar. Men menade att atmosfären runt klubben var mer värd än pengar.

”Jag är lite överraskad”

Klubben fick inget svar av Beckhams agent.

– Han får ingen lön i Paris och han får inte nummer sju på sin tröja, utan 32. Så jag är lite överraskad, säger klubbens ordförande Martin Sjöblom Roppestad till norska Bergens Tidende.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.