Messi hyllar Guardiola – men vill inte prata Villa

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:

"Han är den bästa tränaren i världen"

Messi om sin relation till lagkamrat David Villa: Folk får tro vad de vill
Foto: AP
Messi om sin relation till lagkamrat David Villa: Folk får tro vad de vill

Barcelonas superstjärna Lionel Messi, 25, är övertygad om att förre tränaren Pep Guardiola hade gjort succé i Chelsea.

Men det påstådda sprickan mellan honom själv och David Villa, 30, vill han inte kommentera.

– Jag behöver inte förklara något för någon, säger Messi.

Barcelona är under nye tränaren Tito Vilanova redan klara för åttondelsfinalerna i Champions League. Ett litet hopp lever även för Chelsea, som jagar från en tredjeplats i grupp E, med nye tränaren Rafael Benitez.

Men trots Rafael Benitez inträde i Londonklubben ryktas det fortfarande om att Pep Guardiola tar över Chelsea, i sommar. Och Guardiolas förre stjärna Lionel Messi förstår varför Guardiola är eftertraktad.

– För mig är han den bästa tränaren i världen och var han än går hade han lyckats. Det har jag inga tvivel om. Han går dit han vill och jag önskar honom lyckta till, säger Messi på en presskonferens enligt Goal.com.

Varnar Benitez

Messi flaggar för att Benitez måste övertyga direkt för att lyckas bli långvarig i klubben.

– Det är svårt att bedöma situationen när du inte är i klubben men Chelsea är en stor klubb och med stora klubbar kan två förluster betyda att saker händer. Pressen börjar byggas, säger Messi.

Chelsea jagar i Premier League serieledande Manchester City och Messi passar även på att hylla två av sina landslagskollegor, Sergio Kun Agüero och Carlos Tevez, båda i City.

– Jag följer den engelska ligan och de är fantastiska spelare båda två. City är mästare och ligaledare och det är mycket tack vare dem två.

"Folk får tro vad de vill"

Men i Champions League kommer Messi inte behöva oroa sig för att möta på patrull från sina landsmän och målspottare. Manchester-klubben är utanför chans till avancemang från gruppen.

– Champions League är en stor utmaning för oss, på grund av vad det betyder. Det är den svåraste turneringen att vinna. Vi kommer att jobba hårt för att vinna den.

När han får frågor om sin relation till lagkamraten David Villa är den argentinske välrdsstjärnan inte lika pratglad. Det har tidigare ryktats om en spricka mellan stjärnorna.

– Jag har ingenting att säga. Jag behöver inte förklara något för någon. Folk får tro vad de vill, säger Messi.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN