”Min bedrift större än Ibrahimovics…”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

FOTBOLL

Ikonen: ”Zlatan är fantastisk, men...”

Carlos Bianchi.
Foto: TT
Carlos Bianchi.

Carlos Bianchi hyllar Zlatan Ibrahimovic.

Samtidigt motiverar den förre storspelaren varför han anser sig ha större meriter än PSG:s meste målgörare.

– Fotbollen var annorlunda på min tid, säger Bianchi.

Zlatan Ibrahimovic blev historisk i helgen.

Hans två mål i PSG:s stormatch mot Marseille gjorde att han tangerade, och passerade, Pedro Pauletas målrekord på 109 fullträffar i huvudstadsklubben.

– Jag är nöjd med mina 110 mål, det är härligt att ingå i en klubbs historia. Jag har skrivit historia här alla år, det här var ännu en gång, det känns bra, sa ”Ibra” efter matchen.

”Ett fenomen”

Sedan dess har hyllningarna strömmat in, och nu stämmer den förre storspelaren Carlos Bianchi in i kören.

– Zlatan är ett fenomen. Uppenbarligen är han en fantastisk anfallare, säger 66-åringen enligt Le Parisien.

Bianchi betonar svenskens storhet och säger att det vore ”fantastiskt att få spela med honom”, men hävdar i samma intervju att han själv har större meriter än den svenske landslagskaptenen.

”Var svårare på min tid”

Zlatan Ibrahimovic må vara PSG:s meste målgörare genom tiderna, men Carlos Bianchi är än i dag den mest effektive. Argentinaren gjorde 71 mål på 80 matcher, och påpekar att målen gjordes under en tid då fotbollen såg ”helt annorlunda ut”.

– Det PSG jag tillhörde hade inte samma stjärnglans, inte samma offensiva styrka. Laget anpassade visserligen spelet efter mig, men på den tiden var det svårare att göra mål. Jag var den typiske målgöraren, men reglerna hämmade anfallare rent generellt. Exempelvis tvingades vi stå en meter från offsidelinjen för att undvika att bli avvinkade. Nu för tiden kan man stå i linje med försvararna. Och på min tid kunde försvararna ta till fulknep och dra i tröjan utan att bli utvisade. 70-talets fotboll var mycket mer aggressiv, säger Bianchi enligt Le Parisien.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN