Riises finalminne: ”Han sket på sig”

Publicerad 2015-05-26

Liverpool-fans och truppen från säsongen 2004/05 firade i går tioårsjubileum av Champions League-titeln i Istanbul.

John Arne Riise passade på att ge Gennaro Gattuso en känga.

– Han visste vad som var på väg att hända.

Liverpools bragdlag – det gör dom i dag.

Champions League-finalen 2005 mellan AC Milan och Liverpool i Istanbul anses vara den bästa som någonsin spelats. Liverpool låg under 0-3 efter den första halvleken men lyckades hämta igen till 3-3 och till slut vinna titeln på straffar.

”Kunde inte bli värre”

I år är det tio år sedan den historiska finalen och Liverpool har inget emot att fira. Vid en jubileumsmiddag i går kväll intog klubbens förre ytterback talarstolen för att berätta om sina intryck av matchen mot Milan – och han har inte mycket till övers för dåvarande Milan-stjärnan Gennaro Gattuso.

– Den lille jäveln. Han firade i halvtid. När Milan gjorde sitt tredje mål tänkte jag ”fan, det här är hemskt”. Det kunde inte bli värre, berättar Riise enligt Daily Mirror.

”Älskade att se hans ansikte”

Men det var norrmannen och hans Liverpool som skulle få skratta sist. Och Riise menar att Gattuso tidigt insåg vad som var på väg att hända.

– När vi gjorde vårt första mål sket han på sig. Så fort vi gjorde ett mål visste han vad som var på väg att hända. Jag älskade att se hans ansikte då. Man lever bara en gång så det var lika bra att njuta, säger Riise.