Thelin i frysboxen – får spela division 4

avFredrik Jönsson

Foto: ARKIVBILD: TT

Han är nominerad till priset årets anfallare.

Men just nu går det tungt för Isaac Kiese Thelin.

Anfallaren är petad från Bordeauxs matchtrupp – i helgen ska han spela fotboll i fjärdedivisionen i Frankrike.

Den 4:e oktober blev Isaac Kiese Thelin utbytt i Bordeauxs förlustmatch mot Lorient. Sedan dess har det inte blivit många spelminuter för anfallaren.

Kiese Thelin fick inte en enda minut på planen under landslagsuppehållet och efter det har han inte heller ingått i Bordeauxs matchtrupp i de senaste ligamatcherna.

Med andra ord är det kämpigt för 23-åringen.

Spela med reservlaget

Bordeauxs officiella Twitter-konto skriver att Kiese Thelin kommer att spela med reservlaget i helgen. Det betyder match mot Cholet i fjärdedivisionen.

Kiese Thelin flyttade från IFK Norrköping till Malmö FF sommaren 2014. Han gjorde bra ifrån sig i Champions League, allsvenskan och i det svenska U21-landslaget. Bordeaux köpte honom för 30-35 miljoner kronor, det var klubbens dyraste värvning sedan sommaren 2010.

Tränaren Willy Sagnol gav Kiese Thelin förtroendet direkt.

”Svårt att knäcka personen”

På 24 framträdanden har det blivit två mål och tre assist för anfallaren. Kiese Thelin, som är nominerad till priset som Sveriges bäste anfallare 2015, har fått utstå negativ kritik i Frankrike för insatserna på fotbollsplanen.

Willy Sagnol har valt bort landslagssvensken och i stället satsat på franska ungdomarna Adam Ounas och Enzo Crivelli, samt ivorianen Thomas Toure.

Kiese Thelin har skrivit några ord på Instagram om situationen.

”Det är svårt att knäcka personen som aldrig ger upp”.

Den 14:e och 17:e november spelar Sverige playoff mot Danmark. Det är ingen rolig uppladdning för Kiese Thelin.

ARTIKELN HANDLAR OM