”Ska vara ärlig – den var inte bra”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Diego Costa om sitt slarv: ”Är själv ansvarig”

Diego Costa var inte i den bästa formen när han kom tillbaka från semestern, enligt honom själv.
Foto: TT
Diego Costa var inte i den bästa formen när han kom tillbaka från semestern, enligt honom själv.

José Mourinho svartmålas för Chelseas fiasko.

Nu tar Diego Costa på sig delar av ansvaret.

– Jag var inte 100 när jag kom hit i somras, erkänner han.

Chelseas säsongsinledning har varit svag.

Efter åtta spelade omgångar ligger den regerande mästaren på 16:e plats i tabellen, tio poäng bakom ledande Manchester City, och kritiken mot tränare José Mourinho har växt sig så pass kraftig att klubben känt sig tvungen att gå ut och kommunicera sitt stöd.

”Bäste du kan ha”

Nu gör Diego Costa samma sak. I en längre intervju uttrycker anfallaren sin fulla tillit till portugisen.

– Folk kan säga vad de vill om Mourinho, men i omklädningsrummet är han en helt annan person än vad folk tror. Han ger oss allt stöd vi behöver. Vi spelare är överens om att han är den bästa tränaren man kan ha, säger Costa enligt Daily Mail.

”Var överviktig”

I stället lägger Diego Costa över ansvaret på spelarna – och framför allt på sig själv. Den nyblivne 27-åringen erkänner att slarvade med kosten under semestern och att fysiken inte var bra när han kom tillbaka. Det speglade också av sig i prestationen, säger han.

– Jag ska vara helt ärlig nu… För fem-sex veckor sedan var jag inte på topp rent fysiskt. Jag blev skadad i slutet på förra säsongen och sedan tog jag semester. Kanske slarvade jag lite med kosten och när jag kom tillbaka så var jag inte i det skick jag borde ha varit i. Jag var lite överviktig och det påverkade mitt spel. Man kan vara självisk och skylla på tränaren, men det kommer jag inte att göra. Jag är själv ansvarig, och det är de andra spelarna också. Man får skylla på spelarna i stället. Vi vet att vi måste vara 100 procent, säger Costa enligt Daily Mail.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.