Nytt MFF! Ny show?

Publicerad 2015-07-29

Startelvan snittar 20 matcher för Malmö – aldrig spelat ihop: ”Extremt”

SALZBURG. De har aldrig spelat tillsammans.

Nu ska det rekordsnabba lagbygget ta Malmö till Champions League igen.

– Det här är extremt, säger sportchefen Daniel Andersson.

Följ ämnen
Malmö FF

Årets hittills svåraste match.

Då ställer Åge Hareide ut en startelva som aldrig spelat ihop tidigare.

Och inte bara det – spelarna har oerhört få matcher i MFF över huvud taget.

Johan Wiland har spelat en match med sitt nya lag, liksom Nikola Djurdjic och Luis Felipe Carvalho. Kari Arnason och Vladimir Rodic har spelat två.

”Vi har bra spelare”

En ”MFF-veteran” är dock tillbaka i startelvan efter att varit petad i flera matcher: Enock Kofi Adu, som kom förra sommaren.

Däremot missar Rasmus Bengtsson matchen på grund av skada enligt Sportbladets uppgifter sent i går kväll. Därmed spolieras Hareides planer på en fembackslinje, som var ett så lyckat drag mot Salzburg i fjol.

Den tänkta startelvan har i snitt bara startat 20 tävlingsmatcher för MFF, varav 13 i allsvenskan. Bara tre spelare är kvar sedan i höstas, tre kom inför säsongen och de fem sista har alltså anslutit de senaste veckorna. Sportbladet frågade tre av de i MFF-teamet som varit med längst i toppfotbollen om de någon gång varit med om att spela ihop ett nytt lag på så kort tid.

– Nej, svarar tränaren Åge Hareide.

– Det här är såklart extremt. Men det är därför det gäller att ha bra spelare för bra spelare kan länka ihop snabbt. Och vi har bra spelare, säger sportchefen Daniel Andersson.

Det stora testet

– Nej! Men det här händer bara i Sverige. När du har ett så lyckat år som vi hade i fjol i en utländsk klubb så stannar alla, utom möjligen spelare 12,13 och 14. Men du får behålla hela stommen, svarar lagkaptenen Markus Rosenberg.

Det såg bra ut mot Sundsvall i lördags, då de sista nyförvärven startade allihop.

Men Salzburg blir det stora testet?

– Det är klart. Det är ett helt nytt lag. Det blir såklart osäkert till en början. Men jag tycker att redan matchen mot Örebro borta var en kick. De nya spelarna som var med då lyfte laget, säger Rosenberg.