Kroatien

Överfölls av huliganer

Av: 

Jasmin Frljevic

FOTBOLL

Kroatiska landslagsledningen överfölls vid rastplats

Niko Kovac.

Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Landslagsledningen i det kroatiska fotbollsförbundet, däribland förbundskaptenen Niko Kovac, attackerades av tio huliganer på väg till ett möte i staden Split.

Sällskapet ska ha konfronterats av huliganerna vid en rastplats och ingen ska ha skadats allvarligt.

”Vi är säkra på att de inte står för Hajduk, supportergruppen Torcida eller staden Split. Detta påverkar inte matchen mot Italien i Split”, skriver förbundet på sin hemsida.

Fotbollssupportrar från kuststaden Split i Kroatien har sedan en tid tillbaka visat sitt missnöje mot det kroatiska fotbollsförbundet. När Hajduk Split skulle gästa rivalerna Dinamo Zagreb nekades bortafansen inträde. Det ska ha fått Hajduks våldsamma supporterfalag Torcida att attackera landslagsledningen, däribland förbundskaptenen Niko Kovac, på en rastplats.

Landslagsledningen var på väg ner till Split för att ha ett möte gällande de kommande EM-kvalmatcherna, mot Italien och Bulgarien, som ska spelas i staden.

Huliganerna, som bar Hajduk-symboler, ska först ha konfronterat landslagsledningen verbalt men sedan ska det eskalerat och slag ska ha delats ut. Förbundet skriver dock på sin hemsida att ingen kom till någon allvarlig skada

””Vi är säkra på att de inte står för Hajduk, supportergruppen Torcida eller staden Split. Detta påverkar inte matchen mot Italien i Split”, skriver förbundet på sin hemsida.”

Spelas inför tomma läktare

Polisen blev kallad till platsen och kunde arrestera tolv personer uppger tidningen Jutarnji list.

Landslagsledningen och framförallt chefen för förbundet, forne skyttekungen Davor Suker, har haft problem med supportrarna i landet. Suker har anklagats för att se till sina personliga intressen framför supportarnas och de ska vara missnöjda med hur fotbollen sköts i landet.

Kroatiens kommande kvalmatcher, mot Italien och Bulgarien, till EM i Frankrike 2016 kommer att spelas i Split. Där det första mötet mot Italien spelas inför tomma läkare, då fansen bland annat ska ha sjungit rasistiska ramsor i samband med kvalmatchen med Norge förra månaden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kolgrill, gasolgrill och picknickgrill - handla din nya grill till fina priser här.

Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kroatien

Hajduk Split

NK Dinamo Zagreb