Bendtner krasslig – men kunde träna med laget

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag är småsjuk – men det går nog”

Foto: TT
Nicklas Bendtner är en av nyckelfigurerna inför playoff för Danmark.

HELSINGÖR. Nicklas Bendtner är krasslig och har avstått olika aktiviteter med det danska landslaget.

– Jag är småsjuk, men det går nog, säger anfallaren till nyhetsbyrån Ritzau.

Under onsdagens pressträff som föregick det danska landslagets träning på eftermiddagen var Bendtner ende spelare som inte deltog.

Den danske förbundskaptenen Morten Olsen förklarade varför för danska TV2 Sport.

– Han har magont och så vidare. Det är den årstiden när vi andra blir lite förkylda. Det ska vi självklart ta hänsyn till. Det handlar om att spelarna är friska tills på lördag.

Deltog i övrig träning också

Bendtner började känna sig dålig under tisdagen och han avstod det danska landslagets utflyktsaktivitet till Comedy Zoo i Köpenhamn.

Den danske storstjärnan följde dock med övriga landslaget den korta promenaden till Helsingör Stadion där träningen genomfördes under onsdagseftermiddagen.

Wolfsburganfallaren deltog i de lätta uppvärmningsövningarna innan träningen efter de inledande 15 minuterna stängdes för media. Senare bekräftade den danska landslagsledningen för Sportbladet att Bendtner deltog under hela träningen under onsdagseftermidddagen.

Tillbaka i träningen var vänsterbacken Riza Durmisi som avstått de två första dagarna efter en lårkaka han fick i Köpenhamnsderbyt mellan Bröndby och FCK i söndags kväll.

Dessutom var även mittbacken Simon Kjaer på plats sedan han anlänt till det danska landslaglägret under onsdagen efter att i förrgår blivit pappa för andra gången.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM