Just nu: Bayern kräver att Van Bommel skickas hem

avJohan Darin

Holland vägrar släppa kaptenen.

Holland skakas av ett storbråk inför kvalmatchen.

Bayern München kräver att knäskadade Mark van Bommel skickas hem.

Men landslaget vägrar låta sin kapten lämna.

– van Bommel är frisk och det finns ingen anledning för honom att åka hem, säger en presstalesman på det holländska förbundet till Sportbladet.

Foto: JIMMY WIXTRÖM

Bayern München har hamnat i ett jättebråk med det holländska förbundet. På tisdagsmorgonen krävde den tyska storklubben att van Bommel skulle skickas hem från landslaget.

Mittfältsstjärnan fick en knäskada under matchen mot Moldavien.

”Via medierapporter har Bayern München fått reda på att deras kapten, Mark van Bommel, har ådragit sig en knäskada under matchen mellan Moldavien och Holland den 8 oktober. Styrelsen har i dag – efter konsultation från klubbens läkare Hans-Willhelm Mueller-Wohlfahrt – bett att vår spelare ska få återvända till München för att behandlas av Dr Muller-Wohlfart”, skriver klubben i ett pressmeddelande enligt Soccernet.

Holland vägrar släppa kaptenen

Hollands syn på saken är klar. Förbundet tänker inte ge efter för Bayerns krav.

Mark van Bommel stannar.

– Mark van Bommel är frisk och det finns inga medicinska orsaker till att skicka hem honom. Han kommer att stanna med laget, säger en presstalesman.

Så han spelar i kväll?

– Det är upp till tränaren.

Relationen mellan Bayern och det Holländska förbundet är redan frostigt efter att Arjen Robben kom tillbaka skadad från VM, en skada som hindrat honom från att spela den här säsongen.

Bayern kräver kompensation eftersom de anser att Robbens skada skulle diagnostiserats tidigare och att han inte borde spelat i Sydafrika.

ARTIKELN HANDLAR OM