Ranégie gjorde sista allsvenska målet på Fredriksskans

FOTBOLL

Häcken vände och vann

Kalmar FF har spelat sin sista allsvenska match på Fredriksskans IP.

Men de fick inte den avslutning de hade önskat.

Dels blev Henrik Rydström och missar säsongsavslutningen.

Dessutom förlorade de mot Häcken.

En över 90 år lång era är över. Kalmar FF spelade i kväll sin sista allsvenska match på Fredriksskans IP, som nu kommer att stå kvar som en friidrottsanläggning.

Nästa säsong kommer de spela på den nya Guldfågeln Arena.

Bertilsson inledde målskyttet

Avskedsförställningen var inte vad Kalmar och de 6 894 åskådarna hade hoppats på, även om det såg bra ut i början då Johan Bertilsson efter sex minuter gjorde sitt första allsvenska mål.

Men trots det tidiga ledningsmålet, och trots att Kalmar hade både mest boll, flest skott och flest chanser (om än inte så många heta), var det Häcken som vann.

Noterbart är att Henrik Rydström blev varnad, och därmed missar säsongens sista match, mot guldjagande Helsingborg.

Självmål av Öhman

Det kan de tacka Mathias Ranégie för. Ranégie gjorde två mål och var den som stod för inspelet som den allsvenske debutanten Ludvig Öhman styrde in i eget mål.

Ranégie gjorde därmed det sista allsvenska målet på Fredriksskans, och gjorde så att Häcken befäste sin tiondeplats i tabellen.

Efter matchen stannade alla åskådarna kvar för att ta farväl av arenan som bland annat hyllades med ett fackeltåg.

– Det här är ingen sorgens dag. Utan tvärtom. Vi har nu sett dåtidens fotboll. Nu blickar vi framåt och framtidens fotboll spelas på Guldfågeln Arena. Total har 4 miljoner människor sett fotboll på Fredriksskans, säger Johnny Petersson, Kalmar FF:s ordförande innan fyrverkerierna tog över firandet av avskedet från en arena som Kalmar FF haft som hemmaborg i drygt 90 år.

ARTIKELN HANDLAR OM

BK Häcken