Fotbollsfest i England – men utan Olsson

FOTBOLL

Svensken tvingas ge upp målet

Det skulle ta sex veckor, sa han för sju veckor sedan.

Nu tvingas succébacken Jonas Olsson ge upp sitt mål för återkomsten – ändå tackar han svensk forskning.

– Metoden gör riktigt ont, men det måste göra ont för att göra nytta, säger Olsson till Sportbladet.

Foto: Jonas Olsson

England laddar för dagens fest, men inte Jonas Olsson. Backen är hälskadad och inte med i West Bromwichs trupp mot Bolton.

– De sa att läkningen var diffus och skulle ta mellan sex och tio veckor, men som spelare hör man bara ”sex veckor”. Så egentligen är vi kvar i det tidsspektrat, säger Olsson.

I dag missar du den klassiska annandagsfotbollen. Hur har du mått?

– Det är ganska enformigt. Jag har varit förskonad från skador i karriären, men nu är det jobbigast att vara kring laget på matcher. Man ser stämningen byggas upp och att alla är sugna, då är det svårast att förlika sig med skadan.

När hade du tänkt vara tillbaka?

– Planen var United hemma på nyårsdagen. Den vill man inte missa. Men jag kommer inte riktigt vara i matchform då, så tyvärr är det inte så realistiskt.

Trots det krossade hoppet är Jonas Olsson tacksam. Tidigare krävde liknande hälskador operationer, men nu har svensken kunnat träna sig friskare.

”Det gör ont”

– Jag behandlar hälsenan som en tennisarmbåge. Senaste veckorna har det varit excentrisk träning, alltså att jag belastar senan ordentligt för att göra den starkare. Det gör ont, men annars gör det ingen nytta, säger han.

Hur säker är du på metoden?

– Det är en svensk metod son svenskar forskat fram. Jag är säker på att den gör mig bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM