Svensk 18-åring får kontrakt med Liverpool

Kakaniklic tar steget till seniorlaget

Alexander Kacaniklic, 18-årig fotbollstalang från Helsingborg, har erbjudits ett tvåårigt seniorkontrakt med Liverpool.

Det är belöningen efter tre år i Premier league-klubbens ungdomsakademi.

– Jag har kämpat för att få ett nytt kontrakt så detta känns jättekul. Nu fattas bara min signatur, men den tar vi i sommar när jag kommer tillbaka till England, säger mittfältaren till Helsingborgs Dagblad.

Kacaniklic spelade i stort sett varje match med B-laget under den föregående säsongen, och nu är det dags att konkurrera med Steven Gerrard, Alberto Aquilani och Dirk Kuyt för talangen.

Dessutom får han en chans att imponera på en helt ny manager; Rafael Benitez fick som bekant sparken tidigare i våras. Men skåningen har redan gjort ett par träningar med A-laget.

Målet en A-lagsdebut

— Det var kul, men riktigt tufft. Man märkte att det är stor skillnad mellan A- och B-laget. Och det kändes lite konstigt att kalla på en passning från Steven Gerrard.

De senaste åren har vi inte varit bortskämda med svenska spelare i Premier League, men om man får tro Kacaniklic själv lär vi få se åtminstone ett nytt ansikte nästa säsong.

— Mitt mål är att få göra någon A-lagsmatch i år. Nu får vi ju ny tränare och då vet man inte hur det blir. Det är bara att hoppas på att han gillar min spelstil.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN