Dembo sågar AIK: ”Blir tufft för dem”

FOTBOLL

I fjol vann AIK både SM-guld och svenska cupen. Nu är läget et helt annat och Solnagänget ligger på nedflyttningsplats. Djurgårdens Pa Dembo Touray tror att AIK får svårt att hålla sig kvar:

– Det kan bli tufft för dem, säger han.

Foto: Touray hoppas AIK håller sig kvar i allsvenskan.

Touray vet vad han pratar om. I fjol var Djurgården väldigt nära att åka ur allsvenskan. Den allsvenska platsen säkrades först i förlängning i kvalmatchen mot Assyr­iska. ­

Enligt 30-årige Touray ser prognosen liknande ut för AIK den här säsongen. Han målar upp en mörk framtid för motståndarna.

”Inget självförtroende”

– Det är jävla tufft för dem nu. Laget saknar självförtroende och de förlorar varje match. Det är som vi hade förra året, säger Touray som däremot hoppas att han har fel:

– Jag hoppas att de stannar kvar, annars dör Stockholmsfotbollen. Hammarby och AIK kan inte åka ur, då blir det ingen rolig fotboll i Stockholm. Jag vet inte om supportrarna vill höra det, men jag hoppas det, säger han och ler.

Touray får dessutom medhåll av Johan Oremo som också drar en parallell till Djurgårdens turbulenta fjolårssäsong:

– De har ett svårt läge som de ligger. Det är exakt samma som vi hade förra året, det är svårt när det börjar gå emot, säger matchvinnaren.

”Inte tillräckligt bra”

Den rutinerade AIK-backen Nils-Eric Johansson håller med djurgårdarna om att det inte blir en dans på rosor:

– Det kommer att bli ett tufft jobb för oss. Vi är därnere av en anledning; vi är inte tillräckligt bra.

Tomi Maanoja förstår däremot ingenting när han hör vad Pa Dembo Touray sagt:

– Vad snackar han om? Han kan snacka hur mycket han vill, men vi kommer att klara det här. Kolla vårt lag.

Även mittbacken Niklas Backman är övertygad om att de regerande mästarna kommer att reda ut situationen och spela i allsvenskan även nästa säsong:

– Vi har tillräckligt med kvalitet för att inte vara inblandade i bottenstriden. Nu är vi det. Nu får vi jobba oss uppåt. Men åka ur allsvenskan tror jag inte att vi gör.

ARTIKELN HANDLAR OM