Rafa Benitez: "Det är inte sant"

avBjörn Forsgren

FOTBOLL

Efter spekulationerna – tränaren uttalar sig

Nu uttalar sig Intertränaren Rafa Benitez om dagens uppgifter.

Till spanska Radio Onda Cero dementerar han att han har fått sparken.

– Jag är fortfarande tränare i Inter, säger han.

Foto: AP
Benitez.

Det var den italienska tidningen Gazzetta dello Sport som i dag publicerade uppgifterna: Det är klart att Inters spanske tränare Rafa Benitez får sparken och den hetaste kanditaten till ersättare är den tidigare Romatränaren Luciano Spalletti.

Nu har huvudpersonen själv uttalat sig.

"Jag är förvånad"

– Det är inte sant. Många har ringt mig efter att ha läst tidningarna och frågat om det är sant att jag har blivit sparkad. Jag är förvånad över att det skrivs som att det är sant, säger han till Radio Onda Cero.

Benitez kom från Liverpool till Inter inför denna säsong. Sedan dess har han tagit klubben till åttondelsfinal i Champions League och så sent som i helgen vann Inter VM för klubblag – men det är sannolikt det dåliga ligaspelet, laget ligger sjua i Serie A, som gjort att Interpresidenten Massimo Moratti ser över situationen.

Presidentens beslut

– Jag är på semester för att vila upp mig. Det har gått månader av spekulationer nu och jag har läst och hört saker som inte är sanna. Men jag vet inte exakt hur situatuionen är.

– Presidenten måste ta beslut vilken linje han vill gå. Jag är inte boss över min framtid. Men så länge jag är här, kommer jag jobba maximalt för jag vet att vi kan fortsätta vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A