IFK Göteborg får möta Wernblooms Alkmaar

avDennis Ernst, Oskar Magnusson

Lottat i Europa League

Pontus Wernblooms AZ Alkmaar ställs mot mittfältarens tidigare klubb, IFK Göteborg, i den tredje kvalomgången till Europa League.

Och pikarna är redan igång.

Tobias Hysén tyckte lottningen var ”perfekt eftersom Pontus platsar”, och nu kommer repliken.

– Får han en dålig förstatouch så smäller det, säger Wernbloom till Sportbladet med ett skratt.

Ett drygt år efter att Pontus Wernbloom skrev på för dåvarande holländska mästarklubben AZ Alkmaar, får han alltså möta sina tidigare lagkamrater i IFK Göteborg.

Och göteborgarna får slå ur underläge trots att Wernbloom och landslagskollegan Rasmus Elm inte har startat seriespelet när matcherna spelas i slutet av juli och början av augusti.

– IFK har allt att vinna, men vi har goda chanser om vi inte blir naiva och arroganta, säger han.

Ordkriget trappas upp

Och det där med ordkriget då? IFK Göteborgs stjärna Tobias Hysén var snabb med att ge Wernbloom en pik på göteborgarnas hemsida.

– Det är en perfekt lottning. Om Pontus platsar kan de inte vara så bra.

Wernbloom fick chans att replikera.

– Det har han fan rätt i. Jag tror att han är rädd för att få en dålig förstatouch, för då smäller det, säger han och garvar åt det osannolika i att han redan nu får möta sina förra lagkamrater.

– Det är helt overkligt, jag trodde inte att det skulle hända. Det är blandade känslor, antingen åker man ur själv eller laget man växt upp med. Det blir kul att möta polarna, men förlorar vi matchen så är det nog många som undrar vad jag sysslar med.

Bra lottning för Elfsborg

För övriga svenska lag – Elfsborg, Gefle och Kalmar – väntar på papperet något enklare motstånd om de lyckas ta sig vidare från den andra kvalomgången.

Elfsborg ställs i så fall mot antingen lettiska Ventspils eller makedonska Teteks, Gefle får möta Sturm Graz och Kalmar gör upp med bulgariska Levski Sofia eller irländska Dundalk.

Bland övriga lag märks främst Liverpool och Juventus som inte ska ha några problem med att kvala in till turneringen.

Engelsmännen får möta vinnaren mellan makedonska Rabotnicki och armeniska Mika, och italienarna får möta vinnaren i möte mellan irländska Shamrock och isrealiska Bnei Yehuda.

ARTIKELN HANDLAR OM