”Klart att det är vemodigt”

FOTBOLL

Nilsson spelade sin sista match i HBK: Jag tror de tar ett nytt guld

HALMSTAD

En sista måltid med gänget efter segern mot Hammarby och sen hem för att packa för resan till Southampton.

Micke Nilsson hann inte med en avskedsfest i Halmstad.

- Klart att det är lite vemodigt. Men det känns som att det är dags för mig om jag ska utvecklas mer.

Foto: FARVÄL HALMSTAD Mikael Nilssons avsked av Örjansvall blev lyckat. Halmstad besegrade toppkonkurenten Hammarby och tog greppet om allsvenskan. "Jag tror inte att Southampton kommer att vinna Premier League. Går det åt helvete är det bara att vända hem igen, säger det nyblivna Englandproffset.

Toppmatchen mot Bajen var Mickes 13 match i årets allsvenska. Han har spelat i samtliga Halmstads matcher.

Det innebär att han kan få ännu ett guld. Premiärsäsongen 2000 var Micke Tom Prahls enda nyförvärv. Då blev det guld direkt.

- Jag tror det är bra chans för ett nytt guld. Det har jag trott hela tiden men det är små marginaler. Jag kan inte lova att det är Halmstad till slut som står med guldet, säger Micke.

Segern med 2-1 över Hammarby är ett steg på vägen.

- Det är ingen jättebra match, varken av oss eller Hammarby, men vi sätter våra chanser. Vi skapade ännu bättre lägen mot Malmö men då satte vi inte våra lägen.

En viktig seger för HBK

Mot Malmö blev det förlust med 1-2 trots klart övertag i chanser. Med segern över Hammarby toppar Halmstad allsvenskan i halvtid.

- Vi vann så jag är jäkligt nöjd. Matchen var viktig. Den avgjorde om vi skulle hänga på eller inte tycker jag. Jag trivs jättebra här och som vi har spelat i år är det jäkligt skoj att spela också. Så det är lite blandade känslor jag lämnar, säger Nilsson.

Han skiftade tidigt kant i matchen, från höger till vänster.

- Det var med tanke på att Alexander Östlund är mer offensiv än deras vänsterback. Ett rent taktiskt byte. Vi lyckades väl ganska bra.

Han skojar bort frågan om han var rädd för att bli tacklad och skadad i sista matchen innan flytten till England:

- Nej, det finns inte några såna tankar. Jag går ju aldrig in i närkamper...

"Kul att få komma igång"

Än har han inte skrivit på för Southampton. Undertecknandet och läkarundersökning sker någon av de närmaste dagarna i England.

- Ska bli jätekul att komma igång. Dom ser mig som en offensiv mittfältare och det passar mig. Jag ska försöka ta en plats först och främst.

Han byter ett topplag i allsvenskan mot ett lag som inte kommer att tillhöra favoriterna i engelska ligan.

Vinner inte ligan

- Vi lär väl inte vinna Premier League men det är en liga som jag kommer att utvecklas i. Jag kommer att spela mot väldigt bra spelare. Risken finns alltid att man inte får spela men den risken får man ta. Går det åt helvete är det bara att vända hem igen. Det är ju ändå spela man vill göra, säger Mikael Nilsson.

Som slog en kullerbytta framför fansen, skrev lite autografer och tog några danssteg när HBK-ordföranden Bengt Sjöholm tackade för den här tiden med en rejäl blomsterkvast.

17 mål på 103 matcher i allsvenskan

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM