Nioåring jagas av storklubbar

FOTBOLL

- Han kan bli den bäste brasilianske spelaren någonsin

Pelé, Zico, Ronaldo och nu Jean Carlos Chera från Associacao.

Brasiliens nästa superstjärna är bara nio år, men jagas redan av Manchester United och Porto.

- Han är förmodligen den största talangen som Brasilien någonsin fått fram, säger Associacao president, Adilson Batista Prado.

Foto: UNDERBARN De europeiska toppklubbarna är på jakt efter den en nioårige fotbollstalangen Jean Carlos Chera.

Den 137 centimeter långe och 35 kilo tunge Jean Carlos Chera kommer från klubben Associacao Desportiva Atleticas ungdomsled.

Men ryktet om hans extraordinära talang har redan spridit sig världen över. Sju eller åtta europeiska klubbar, däribland Manchester United och europamästarna Porto, har redan hört av sig.

Gigantiskt intresse

Klubbarna vill veta allt om den begåvade nioåringen.

De har även begärt att få videoband för att kunna studera Jean Carlos Chera bättre. Nu kommer de europeiska klubbarna även att skicka representanter till Brasilien för att se Jean Carlos med egna ögon.

Det gigantiska intresset för den atletiska nioåringen började när små filmsnuttar med hans dribblingskonster spred sig på internet. Trots att Jean spelade med 14-åringar tog han bollen från egna mittfältet, dribblade förbi sju-åtta spelare och avslutade med mål.

Skyddas av kluben

- De europeiska klubbarna vill veta allt om honom och jag säger att han förmodligen är den största talangen som Brasilien någonsin fått fram, säger klubbens president Adilson Batista Prado till AP.

Men klubben försöker skydda sitt undebarn.

Ingen reporter får prata med honom.

Måste få vara barn

Presidenten vill ta det lugnt. Han förhandlar inte med några klubbar och har förbjudit journalister att prata med pojken.

- Han måste få vara ett barn, säger presidenten.

Jean Carlos är en av de yngsta spelarna någonsin som fått uppmärksamhet från storklubbarna i Europa. För två år sedan var Manchester United och Inter intresserade av 14-årige amerikanen Freddy Adu. Men Adu avböjde lockropen och spelar numera i DC United i Major League Soccer.

Tomas Ros, David Tanentsapf