Uppgifter: Guardiola överens med Juventus

avFrida Fagerlund

Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix

Är Pep Guardiola på väg att byta Manchester mot Turin?

Det hävdar den italienska journalisten Luigi Guelpas ”säkra källor”.

– Pep har en muntlig överenskommelse med Juventus, säger Guelpa.

Pep Guardiola har minst sagt lyckats väl karriärsmässigt sedan flytten från Bayern München 2016.

Manchester City säkrade Premier League-titeln förra säsongen efter total dominans. I vår har klubben fortfarande chans på både en ny ligatitel samt den åtråvärda Champions League-bucklan.

Redan förra året uttalade sig ägaren Shejk Mansour om tränaren och berättade om planerna på att ”bygga en ny dynasti i Manchester City”. Med andra ord räknade han med att Guardiola blir kvar länge i klubben.

Men redan nu kan han vara på väg bort. Det menar i alla fall den italienska journalisten Luigi Guelpa.

”Samma källa som avslöjade Ronaldos flytt”

Enligt Guelpa har Guardiola en muntlig överenskommelse med Juventus som innebär att han tar över efter säsongen. ”Kontraktet” sägs sträcka sig över fyra år.

– Personen som har berättat detta för mig är densamma som avslöjade Cristiano Ronaldos flytt till Juventus, säger Guelpa i Radio CRC.

Uppgifterna kommer i samma veva som det har börjat pratats om Max Allegris missnöje. Den nuvarande managern ska ha hotat med sin avgång efter Juves förlustmöte med Atletico Madrid för några veckor sedan.

Det är värt att tillägga att Manchester City dessutom är under lupp för tillfället. Klubben utreds av både Uefa och Premier League efter misstankar om överträdelse kring reglerna för finansiellt fair play, FFP.

ARTIKELN HANDLAR OM