”Han gnäller jävligt mycket”

avPer Bohman

FOTBOLL

BILBAO. Aritz Aduriz avgjorde för Bilbao – och filmade friskt.

Sotirios Papagiannopoulos var irriterad efter matchen.

– I slutändan gnäller han jävligt mycket och ligger ner varje gång han får kontakt, säger ”Sotte”.

Foto: CARL SANDIN, BILDBYRÅN

Veteranen är Europa Leagues bästa målskytt genom tiderna. Aritz Aduriz visade varför när Östersund åkte ner till det kokande San Mamés i Bilbao. Med 20 minuter kvar att spela träffade lagkamraten Raul Garcia ribban och Aduriz sänkte jämtarna när han tryckte in 1-0 bakom Aly Keita.

– Jag har aldrig mötte några bättre huvudspelare än Aduriz och Garcia. Aduriz är – vaddå? – 1,20 meter lång men hoppar som Michael Jordan och som han vore två meter lång. De är duktiga på det, säger Brwa Nouri.

”Klart man blir irriterad”

Men Aduriz utmärkte sig också genom ett mindre smickrande agerande på planen. 36-åringen ramlade enkelt – och ofta. I slutskedet föll han dramatiskt på planen och gestikulerade vilt efter en duell (?) med Östersunds mittback Sotirios Papagiannopoulos.

– Det är deras sätt att spela här i Spanien. Det är annorlunda än i Sverige. Tiden går ju. Klart att man blir irriterad, men vad ska man göra? säger Papagiannopoulos.

”Gnäller jävligt mycket”

Vad säger du om duellen med Aduriz?

– Vad håller han på med? Han höll på så hela matchen. Han bara lägger sig ner och skriker där. Jag fattar inte vad han ville?

Papagiannopoulos blev såklart förbannad, men försökte besinna sig.

– Det gäller att koncentrera sig på rätt saker. För det var en bra match mot en duktig spelare. Men i slutändan gnäller Aduriz jävligt mycket. Ligger man ner varje gång det blir kontakt så får man det väldigt jobbigt.

Ghoddos: ”Rutinerat”

Saman Ghoddos säger följande om baskernas förmåga att trilla lätt.

– Det är deras sätt att dra ner på tempot. Det är rutinerade spelare som har mycket erfarenhet. De ville behålla ledningen och tar alla chanser till att sakta ner på spelet.

Aduriz spelade ner hela situationen efter matchen och valde att uttala sig diplomatiskt.

– Inget speciellt hände där i slutet. Fotboll är fotboll och då kan det blir dueller, säger anfallaren.

Så mycket är EL-trupperna värda 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM