Firade mål – i stället blev han utvisad

FOTBOLL

Gerard Piqué trodde att han hade gjort 2–0 för Barcelona.
I stället fick han sitt andra gula kort och fick lämna mötet med Olympiakos.
– Det förstärks av att det handlar om hela Kataloniens mest omtalade person, säger Erik Niva i Viasat.

Foto: TT

Ända sedan oroligheterna i samband med den kontroversiella självständighetsomröstningen i Katalonien har det stormat rejält kring Gerard Pique.

Den katalanska mittbacken visade öppet sitt stöd för den olagliga omröstningen och efter mötet med Las Palmas samma dag som omröstningen mötte Gerard Pique pressen i tårar.

När han sedan kallades till landslaget buades han ut av sina spanska supportrarna både under träning och match.

Mål förbyttes i gult kort

I dag var han tillbaka på Camp Nou för match för första gången sedan valdagen.

Och då fortsatte de personliga motgångarna. Barcelona tog visserligen ledningen efter ett självmål av Dimitrios Nikolaou. Men när Gerard Pique gick med i offensiven i slutet av halvleken slutade det olyckligt. Han stötte in 2–0 från nära håll, men målet viftades bort då mittbacken fick med sig bollen med handen.

I stället resulterade det i ett andra gult kort och Piqué fick lämna planen.

– Vilken situation det där är. Det förstärks av att det handlar om hela Kataloniens mest omtalade person. Det här kommer diskuteras och tolkas, säger Erik Niva i Viasat.

Nu klarade sig Barcelona bra även med en man mindre. Till slut vann man matchen med 3–1 sedan bland annat Lionel Messi hittat nätet för 100:e gången i Europaspel.

– Barcelona har några fantastiska spelare. De är väldigt kompakta. Men i dag kunde vi faktiskt ha fått med oss något efter paus, speciellt efter att de fick en spelare utvisad. Jag tycker vi tar steg framåt, sa Olympiakos tränare Takis Lemonis på presskonferensen efteråt.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM