Isak hyllas: ”Pojken har megapotential”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexander Isak blev utsedd till matchens bäste spelare i sin startdebut.

Och 18-åringen hyllas rejält efteråt.

”Dortmund behöver inte Aubameyang längre”, skriver Der Spiegel.

– Isak har megapotential, säger lagkamraten Nuri Sahin.

Alexander Isak, 18, gjorde i går kväll sin första match från start i en tävlingsmatch för Borussia Dortmund.

Det slutade i både mål och assist samt att svensken blev utsedd till matchens bäste spelare i 5–0-segern mot division 3-laget Magdeburg i tyska cupen.

– Jag fick min chans och tog den. Även om det var en match mot ett lag från tredjeligan så var det en riktigt svår match. Vi var tvungna att vinna och det gjorde vi, sa Isak själv efteråt enligt Bild.

”Behöver inte Aubameyang”

Isak spelade i stället för skadade storstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang och lokaltidningen WAZ håller anfallaren som planens bäste spelare med en tvåa (där ett är högst) på en sexgradig skala.

”Den 18-årige anfallaren tog sin chans. Han var spelbar och rörlig hela tiden”, skriver tidningen.

”Dortmund behöver inte Aubameyang längre – i alla fall inte i cupen där ersättaren Isak imponerade. Isak har kallats för ’den nye Zlatan Ibrahimovic’ och haft svårt att motsvara förväntningarna – fram till nu”, fortsätter Der Spiegel.

”Isak har megapotential”

För Dortmund var det första segern sedan 30 september och Isaks insats hyllas även internt efter att han avslutat klubbens ”minikris”.

– Alex jobbar hårt på träning. Han har ”Auba” framför sig i kön och det är inte lätt för honom. När han får chansen måste han ta den och det gjorde han nu, säger tränaren Peter Bosz enligt Goal.

Mittfältaren Nuri Sahin:

– Den pojken (Isak) har megapotential, säger han enligt Ruhr Nachrichten.

Publicerad:

LÄS VIDARE