Kanes prislapp skrämmer bort Real

Foto: TT
FOTBOLL

Real Madrid har ryktats vilja värva Tottenhams stjärnanfallare Harry Kane.

Men enligt klubbpresidenten Florentino Pérez lär det inte bli av.

Anledningen? Den möjliga prislappen på 2,5 miljarder kronor.

Harry Kane har under de senaste åren utvecklats till en av världens hetaste anfallare och inlett även denna säsong på bästa sätt. I helgen gjorde han bland annat två mål när hans Tottenham Hotspur besegrade Liverpool med 4–1 och gick därmed upp i skytteligaledning med sina åtta mål.

Kanes form har inte gått någon förbi, inte heller Real Madrid vars intresse i anfallarens tjänster ryktas ha ökat under hösten. Men i samband med gårdagens Fifa Best Awards-gala uttalade sig Real Madrids president Florentino Pérez i frågan och dementerade spekulationerna.

Främst på grund av prislappen.

– Tanken över att värva Harry Kane har inte slagit mig, sa Pérez till Cadena COPE.

– Jag frågade inte Tottenhams president om priset eftersom han skulle ha sagt att han är värd 250 miljoner euro (ca 2,5 miljarder kronor).

”Nöjd med Benzema”

Real Madrid har sedan tidigare en god relation till just Tottenham. Tidigare har den spanska huvudstadsklubben värvat både Luka Modrić och Gareth Bale, den sistnämnde dessutom för den dåvarande världsrekordsumman på 1 miljard.

Men även om Pérez både betonade den goda relationen och hyllade Kane så ändrade han inte sin inställning till en värvning.

– Han är en bra spelare som dessutom är ung. Han har många år på sig för att utvecklas. Men vi är nöjda med Benzema och med resten av hela laget.

ARTIKELN HANDLAR OM