Vändningen - Tinnerholm INTE klar för Levski Sofia: ”Det är pinsamt men sant”

avMichael Wagner, Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Agentbolaget Nordic Sky bekräftade övergången och avtalet såg ut att vara klart.

Nu meddelar agenten Per Jonsson att uppgifterna var en miss av bolaget.

– Det är pinsamt men sant, det är genant, givetvis. Men det är den mänskliga faktorn, säger han till Sportbladet.

Uppgifter i ämnet sipprade ut i går. Enligt Kvällsposten var Anton Tinnerholm - vars kontrakt med Malmö FF går ut 31 december - på väg till Bulgarien där han hade erbjudits ett lukrativt avtal. Enligt källorna handlade det om huvudstadsklubben Levski Sofia.

Under morgonen verkade det dessutom som att allting var klart. Genom sociala medier gick nämligen agentbolaget Nordic Sky ut med att kontraktet var påskrivet.

”Officiellt: vår klient Anton Tinnerholm skrev i går kväll på ett avtal med den bulgariska klubben Levski Sofia.”, skrev Nordic Sky.

”Har skrivit fel”

Men uppgifterna stämmer inte. Efter att Sportbladet varit i kontakt med Tinnerholms agent Per Jonsson meddelar han att det var ett misstag.

– Anton Tinnerholm och jag är i Sofia för att besöka klubben, men han är INTE klar för Levski Sofia, säger Jonsson.

– Det är vi som har skrivit fel på vårt eget instagramkonto. Det är pinsamt men sant, det är genant, givetvis. Men det är den mänskliga faktorn.

Hur stor är chansen att det ändå blir Levski Sofia i slutändan?

– Det är svårt att bedöma. Det kan lika gärna bli något annat. Han ville bekanta sig med klubben, men det finns tid att lyssna på andra klubbar som är intresserade också.

Tinnerholm flyttade från Åtvidabergs FF till Malmö FF sommaren 2014 och har sedan dess vunnit tre SM-guld och spelat två Champions League-gruppspel. Under årets guldsäsong var 26-åringen dessutom en av lagets mer framträdande spelare och belönades i tisdags då högerbacken utsågs till årets back vid Allsvenskans Stora Pris.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM