”Mitt stoltaste ögonblick var att gå i väg med henne”

FC Rosengårds skyttedrottning lämnar klubben

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Erin och Ella Masar McLeod
Foto: TT
Erin och Ella Masar McLeod

Måldrottningen Ella Masar McLeod lämnar FC Rosengård efter säsongen.

I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar hon varför.

”Mitt stoltaste ögonblick under de två senaste åren, är att gå iväg från deras kontraktserbjudande tillsammans med henne”, säger Ella McLeod och syftar på sin fru Erin McLeod, som inte fick förnyat kontrakt.

Ella Masa McLeod har stått för 13 mål den här säsongen och är med den noteringen bäst i FC Rosengård, som kommer att sluta tvåa den här säsongen.

I och med succén har McLeod blivit erbjuden nytt kontrakt med den svenska storklubben, men valt att tacka nej då hennes fru, veteranmålvakten Erin McLeod, inte blivit erbjuden någon förlängning. Anledningen är att Rosengård uppges vilja satsa på talangen Zecira Musovic mellan stolparna i stället, enligt Sydsvenskan.

”Hon är en bättre person än vad jag någonsin kommer att bli”

I ett känslosamt Instagram-inlägg beskriver Ella Masar varför hon valt att inte acceptera Rosengårds kontraktserbjudande.

”Ni förstår, hon är en bättre person än vad jag någonsin kommer att bli. Medan jag vill berätta exakt varför jag lämnar, så ber hon mig att ta min stolthet, integritet och tvåfaldiga skytteligavinst i Rosengård med mig och gå”, går bland annat att läsa i Masar McLeods i ett inlägg där hon också passar på att hylla klubben och personerna runt omkring.

– Det är klart att det är trist att det slutar så här och jag kan väl förstå att Ella står solidarisk med Erin, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan om uppbrottet samtidigt som hon inte är orolig för motivationen inför de sista matcherna.

– Jag är inte orolig att Ella inte ska prestera. Båda två är professionella, säger Therese Sjögran.

Det har varit en stökig höst i FC Rosengård. I slutet av september fick dåvarande tränaren Jack Majgaard Jensen sparken och senast i går uppgav Sydsvenskan att klubben bjudit sponsorer på en exklusiv fotbollsresa till London, något som senare dementerades av klubben själv.

Läs hela inlägget här nedan.

Publicerad:

LÄS VIDARE