Watford tillbaka i Premier League

Publicerad 2021-04-24

Succén är ett faktum.

Watford är tillbaka i Premier League.

– Det är otroligt, wow, säger Ken Sema till Fotbollskanalen.

Följ ämnen

Norwich hade redan säkrat en plats i Premier League till nästa säsong – och nu står det alltså klart att Watford gör dem sällskap i engelsk fotbolls finrum.

Lördagens trepoängare (1–0) mot Millwall innebär att jagande Brentford inte längre har möjlighet att gå ikapp och förbi.

Efter slutsignal utbröt vild glädje Vicarage Road.

”Full extas”

Mitt i euforin fanns den svenske mittfältaren Ken Sema, som gjorde sin 36:e ligamatch från start och som stått för en finfin säsong (5 mål och 5 assist).

– Efter slutsignalen, wow. Det var full extas. Alla sprang in på planen och det enda man saknade var fans. Tänk om det hade varit fullsatt på den här arenan. Det är inte mycket som hade slagit det faktiskt. I dag är en jävligt bra dag, säger Sema till Fotbollskanalen.

Värt 2 miljarder

Watford åkte ur Premier League säsongen 2019/20, men behövde alltså bara en säsong nere i The Championship för att ta sig tillbaka. Enligt Reuters är återtåget värt cirka 2 miljarder svenska kronor.

– Det är helt sjukt. Fan, vad häftigt det är att gå upp en serie. Det är inte ofta som det händer i karriären och nu har jag checkat av det här också. Det är kul, säger Ken Sema.

Lagkaptenen Troy Deeney till Sky Sports:

– Vi förtjänar det här. Kredd till ägarna, de kunde ha gjort sig av med oss alla under pandemin, men de behöll allihopa för att de trodde på oss och nu är vi tillbaka i Premier League.

Han hyllar också spanske tränaren Xisco Muñoz.

– Han har varit fantastisk. Inte bara som tränare utan som människa också. Han förtjänar att hyllas, säger Deeney.

Lördagens resultat innebär också att Pontus Janssons Brentford har säkrat en plats i playoff.