Fotboll

SvFF:s vädjan: Ge oss undantag till Champions League-finalen

Publiktaket höjs en timme efter matchen

Av: 

Felix Tornberg

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

FOTBOLL

En timme efter att Champions League-finalen spelats klart höjs publiktaket på de svenska fotbollsarenorna.

Nu vädjar Svenska Fotbollförbundet till regeringen om ett undantag – annars tillåts endast åtta åskådare på plats till den historiska matchen.

”Amanda Lind, det är dags att agera med fingertoppskänsla!”, skriver Zecira Musovic på Twitter.

– Vi pratar om ett av den globala damidrottens allra största arrangemang, och det är naturligtvis tråkigt att det inte kommer att kunna genomföras inför fullsatta läktare, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Arrangemanget som åsyftas är damernas Champions League-final mellan Barcelona och Chelsea. Den ska spelas på Gamla Ullevi på kvällen den 16 maj – endast timmar innan publiktaket är tänkt att höjas i Sverige från åtta personer till 500 den 17 maj.

– Eftersom det bara rör sig om timmar innan de nya reglerna börjar gälla, har vi tillskrivit Folkhälsomyndigheten och regeringen och vädjat om en lösning som gör det möjligt att tillämpa det nya publiktaket på Gamla Ullevi även under finalmatchen, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Första gången en Champions League-final spelas i Sverige

Detta blir första gången en Champions League-final spelas i Sverige, och i Chelsea spelar tre svenska landslagsspelare (Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic, reds. anm.).

– Vi hoppas att det finns en vilja från regeringens och myndighetens sida att visa förståelse, stötta oss och ta sitt ansvar för att lösa den mycket olyckliga situation som uppstått. Champions League-finalen är ett unikt arrangemang, och med den ambition vi har att fortsätta få vara värd för de riktigt stora internationella evenemangen, är det naturligtvis viktigt att visa att vi har beslutsfattarnas stöd, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand i samma pressmeddelande.

Just Zecira Musovic har, på Twitter, vädrat sin åsikt i frågan. ”Amanda Lind, det är dags att agera med fingertoppskänsla!”, skriver hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Barcelona–Chelsea: Allt om finalen i damernas Champions League 2021

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Champions League fotboll (damer)

SvFF, Svenska fotbollförbundet