Linda Sembrant missar OS på grund av knäskada

Publicerad 2021-05-15

På gårdagens träning skadade Linda Sembrant sitt högra knä.

Hon tvingas till operation – och kommer inte hinna tillbaka till fotbollen innan OS i sommar.

– Vi lider såklart med Linda i denna jobbiga situation, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

På gårdagens träning med hennes klubblag Juventus skadade Linda Sembrant sitt högra knä. Det konstaterades efter undersökning att det handlar om menisk- eller korsbandsskada, och det kommer krävas operation.

En oro kring att försvararen inte kommer vara tillbaka innan OS yttrades direkt. Nu står det klart att Sembrant kommer få bevittna mästerskapet hemifrån.

”Inte vara tillgänglig”

– Vi har varit i kontakt med Juventus medicinska team och fått information om Lindas knäskada. Nu väntar operation med efterföljande rehabilitering och Linda kommer därmed tyvärr inte vara tillgänglig för OS i sommar, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Förbundskapten Peter Gerhardsson säger att de lider med Sembrant.

– Skador är den allra värsta delen av fotbollen. Vi tänker på henne och önskar Linda en så bra och stark väg tillbaka till fotbollsplanen som det bara är möjligt, säger han.

Landslagskollegan Magdalena Eriksson, som befinner sig i Göteborg med Chelsea inför Champions League-finalen mot Barcelona, delar samma känslor som Peter Gerhardsson.

– Jag har inte fått alla detaljer ännu, men jag är personligen väldigt ledsen för Lindas skull för hon är en stor ledare för oss och en fantastisk spelare, säger hon.

Sembrant spelar till vardags för Juventus, som nyligen säkrade ligatiteln i Italien. Hennes kontrakt där sträcker sig till sommaren 2022.

Sveriges premiärmatch i OS blir mot USA, den 21 juli.

Läs mer om vårens och sommarens fotbollsfester:

EM i fotboll 2021: Guide med datum, spelschema och tv-tider
Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea
Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal
Champions League-final 2021 (damer): Allt inför Barcelona–Chelsea