Förbundskaptenen på plats – då brände han allt

Av: Per Bohman, Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Christine Olsson / TT NYHETSBYRÅN

U21-förbundskaptenen på plats.

Då grämde sig Hampus Finndell över alla chanser han brände.

– Jag är väldigt självkritisk. Det här var inte min bästa insats, säger mittfältaren efter 1–0 mot Brage.

Poya Asbaghi är ny i rollen som förbundskapten för U21-landslaget. På söndagskvällen besökte han Tele2 Arena för att spana in Djurgårdens unge mittfältare. 20-åringen är tillbaka i Blåränderna efter att ha varit utlånad till Dalkurd förra säsongen.

Finndell har övertygat under försäsongen och tagit en startplats i laget och petat Curtis Edwards och Emmanuel Banda. Djurgården slog ett blekt Brage rätt komfortabelt och Finndell spelade stabilt. Mittfältaren var dock besviken på sin egen insats bredvid Rasmus Schüller och Magnus Eriksson på det centrala mittfältet.

– Jag har fått en roll som passar mig bra. Jag kan både gå offensivt och komma ner och hämta bollen. Men det tar ett tag att komma in i det.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

”Han har vuxit enormt”

Tränaren Thomas Lagerlöf var i grunden positiv till Finndells spel mot Brage.

– Bra. Han och "Chilli" (Edward Chilufya) hade lite problem i slutet av första halvlek när Brage ägde bollen att reda ut vem som skulle göra vad i första pressen, så vi fick inget riktigt bett. Men bra insats på det stora hela. Han har vuxit enormt efter sitt år i Dalkurd, jobbar över mycket större ytor, utvecklats på alla plan. Är en mognare kille.

I den andra halvleken var Djurgårdens båda tränare dock irriterade efter att Finndell dels tappat en del boll, dels missat ett par solklara målchanser. Kim Bergstrand verkade klart frustrerad nere vid sidlinjen.

– Det var en del felvärderingar kanske, att riskera bollen lite för snabbt. När man leder 1-0 och har full kontroll ska man inte riskera bollen som bjuder in till omställningslägen. Han var långt ifrån ensam, men just i den perioden hade han två på raken. Vi blev nästan lite nonchalanta, typ att "vi får snart tillbaka bollen och kan försöka igen", säger Lagerlöf på presskonferensen.

”Borde ha gjort 3–4 mål”

Lagerlöf menar att Finndell nog skulle ha dödat matchen.

– Han borde kanske gjort 3-4 mål i dag om man ska vara helt ärlig, men väldigt bra i många andra delar.

En analys som huvudpersonen delar till fullo.

– Jag hade ett par lägen. Jag borde ha gjort ett par mål, stänkt dit några bollar, men ibland är det stolpe ut. För några matcher sedan var det stolpe in när jag gjorde två mål. Så länge man jobbar hårt så kommer det.

Besviken att inte riktigt leverera när förbundskaptenen var där?

– Jag är väldigt självkritisk. Det var inte min bästa insats.

Djurgården vann matchen med 1–0 efter mål av Aslak Fonn Witry.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.