”En besvikelse – de andra litar inte på honom”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Donny van de Beek fick chansen mot West Ham men tog den inte, Carlo Ancelotti försvarar Robin Olsen och Jürgen Klopp sägs vara frustrerad.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Då det meddelades att Paul Pogba kommer vara borta med en skada några veckor framöver hoppades Manchester United att Donny van de Beek skulle kliva fram. Nederländaren fick chansen i FA-cupmötet med West Ham (1–0 efter förlängning) – och tilldelades också lägst betyg av samtliga tabloider. ”Osynkad igen”, menar exempelvis Manchester Evening News och ger spelaren en svag trea på en tiogradig skala.

Efter den något bleka första halvleken på Old Trafford summerade radio-experten Andy Townsend mittfältarens insats i talkSPORT: ”Donny van de Beek ser vilsen ut och verkar inte förstå hur han ska springa. Det ser nästan ut som att de andra inte litar på honom”.

Townsend inflikar att han har full förståelse för att nyförvärvet inför säsongen kanske inte är i slag riktigt än: ”Men han var en besvikelse igen. Han representerar Manchester United, en enorm klubb, han måste visa mer. Det måste kännas tufft att ha spenderat så mycket pengar på honom (39 miljoner pund), då har man ju svårt att plocka av honom”.

BBC-experten Jermaine Jenas riktar delvis kritiken mot Ole Gunnar Solskjaer: ”Jag tycker ärligt talat inte att det är Donnys fel. Han försöker göra så gott han kan men när man inte har så många matcher i sitt system eller vetskapen att man har råd att göra misstag är det svårt att visa upp sitt sanna jag”.

Donny van de Beek
Donny van de Beek

DAGENS FIASKO

Burnley åkte ur FA-cupen mot Bournemouth under gårdagen (0–2). Championship-gänget gjorde det dessutom under interrimtränaren Jonathan Woodgates ledning som tillfälligt har ersatt sparkade Jason Tindall. Som om inte det var nog tvingades Burnley ändra om i startelvan kort innan avspark då det visade sig att man hade inkluderat Erik Pieters. Problemet? Pieters var avstängd på grund av för många varningar. något som uppmärksammades av motståndarsidan.

DAGENS CITAT

”Det är en bra värvning. Han stod för ett misstag mot United på grund av att han halkade men det betyder ingenting”, – Carlo Ancelotti om Robin Olsen- Den svenske målvakten flaggade under gårdagen för att han vill stanna i Everton även efter säsongen.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti

DAGENS SILLY

Jürgen Klopp sägs vara frustrerad på Liverpools ledning efter att klubben inte lyckades värva mittbacken Kalidou Koulibaly i januari. Det är – den inte alltid tillförlitliga – tabloiden The Sun som levererar påståendet och menar att tysken ansåg att man borde ha bemött Napolis priskrav på närmare en miljard kronor.

DAGENS DILEMMA

Crystal Palace är i valet och kvalet kring Roy Hodgsons framtid. Enligt Daily Mail ska några i ledningen vilja ge 73-åringen en säsong till medan andra känner att det kanske är dags för en annan, yngre tränare att kliva in. En faktor som sägs påverka beslutet är den ekonomiska risk det innebär att plocka in ett nytt namn. Palace är liksom många andra klubbar hårt ansatt på grund av pandemin.

Roy Hodgson
Roy Hodgson
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.